Ilyen labdamenetet még nem látott a világ

Az ATP-kupa elődöntői már az egyesek után eldőltek, vasárnap Oroszország és Olaszország játssza a finálét. Az olasz–spanyol elődöntőben Matteo Berrettini és Roberto Bautista Agut máris bejelentkezett az év labdamenete díjra.

Magyar Nemzet
2021. 02. 06. 9:53
null
Forrás: tennisworldusa.org
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfi-teniszválogatottaknak kiírt ATP-kupa a hétfőn rajtoló Australian Open legrangosabb felvezető versenye. Az elődöntőkben is pályára lépett a világ tíz legjobb játékosa közül négy, ugyanakkor a hátfájdalmakkal küzdő ezúttal sem állt a spanyol csapat rendelkezésére.

Nélküle sem tűnt esélytelennek a tavalyi döntős válogatott az olaszok ellen, ám először Fabio Fognini három játszmában legyőzte Pablo Carreño Bustát, majd az idényt egészen fantasztikus formában kezdő Matteo Berrettini két szettben múlta felül Roberto Bautista Agutot. A spanyol méltó rivális volt, ahogy az alábbi labdamenet is mutatja.

A pont Berrettinié lett, mivel Bautista Agut utolsó ütése előtt – épphogy, de – kétszer lepattant a labda.

A másik ágon Andrej Rubljov és Danyiil Medvegyev is szetthátrányból fordított Jan-Lennard Struff, illetve Alexander Zverev ellen, így az orosz–német párharcban sem volt már jelentősége a párosnak.

Az Oroszország–Olaszország finálé magyar idő szerint szombatról vasárnapra fordulva, éjfélkor kezdődik. Mivel a döntőben érdekelt Fognini, Berrettini, Rubljov és Medvegyev egyaránt az Australian Open főtáblájának alsó felében kapott helyet, az év első Grand Slam-tornáján először csak kedden kell pályára lépniük.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.