Ivkovics: Magukkal ragadnak az érzelmek, mindenkit puszilok!

A magyar férfikosárlabda-válogatott az első célját elérte, a szlovénok elleni vereség után legyőzte Ausztriát az Eb-selejtezők kijevi buborékjában, és ezzel 2017 után ismét kijutott az Európa-bajnokságra. A drámai csata ellenére az osztrák szövetségi kapitány igen sportszerűen nyilatkozott, magyar kollégáját pedig elragadták az érzelmek.

2021. 02. 20. 5:28
null
A csapat és a stáb tagjai, köztük Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány (jobbról a harmadik) a győzelem után együtt énekelte a Himnuszt Forrás: fiba.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ivkovics Sztojan nehezen találta a szavakat. Érthető, hiszen a magyar férfikosárlabda-válogatott mélyről küzdötte vissza magát a nagy lehetőség küszöbére, majd be is tudott lépni az ajtón: sikerült a bravúr, összejött az Európa-bajnokság. A férfiak esetében a hatvanas években fordult elő utoljára, hogy egymás után két Eb-n is részt vehettek, most ez is megvan, hiszen a csapat 2017 után újra kiharcolta a részvétel jogát.

Szó szerint kiharcolta, mert nem játszott jól a kijevi buborékban, ahol a négy meccséből elég volt egyet megnyerni a cél eléréséhez, és pénteken este az osztrákok ellen volt a második esélyünk, mert csütörtökön kikaptunk a címvédő szlovénoktól. Ausztria már tizennégy ponttal is ellépett, onnan sikerült előbb hosszabbításra menteni, majd abban drámai fordulatokkal megnyerni a mérkőzést 83-81-re.

 

Ez volt a döntő pillanat, Benke Szilárd éppen a győzelmet jelentő triplát dobja
Fotó: Fiba.com

 

A csapatnak van még két mérkőzése a kijevi buborékban, és ha az eredmények úgy alakulnak, azaz legyőzi még egyszer Ausztriát vasárnap este, majd hétfőn Ukrajnát is, közben pedig az ukránok nyernek a szlovénok ellen, akkor a csoport első helyét is megkaparinthatja. A végső helyezés cseppet sem közömbös, azt ugyanis majd figyelembe veszik a 2022 nyarán sorra kerülő Európa-bajnokság sorsolásánál.

 

A csapat és a stáb tagjai, köztük Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány (jobbról a harmadik) a győzelem után együtt énekelte a Himnuszt
Fotó: Fiba.com

 

És most lássuk, hogyan szedte össze a szavakat az érzelmektől fűtött magyar, valamint a csalódott osztrák szövetségi kapitány:

Ivkovics Sztojan: – Az osztrákok frissek voltak, mi előző este nehéz meccset játszottunk, és ez meglátszott mindkettőnkön. Ráadásul ők láttak minket csütörtökön, tudták, mit kell tenniük ellenünk. Egy idő után azonban ők is elfáradtak, és mi ilyenkor jobbak vagyunk. Számunkra a fájdalom és a fáradtság nem létezik, olyankor is mosolyogva küzdünk tovább. Nagy szakmai elemzésekbe most, közvetlenül a lefújás után nem tudok belemenni, majd holnap, most mindenkit magukkal ragadnak az érzelmek. Most örülök, és mindenkit puszilok otthon, itt mínusz húsz fok van!

Raoul Korner: – Elismerésem a magyaroknak a továbbjutásért, s hogy megnyerték ezt a nagyon kemény és szoros mérkőzést. Szívszaggató a vereség, mert a találkozó nagy részében nemcsak vezettünk, talán mi voltunk a jobb csapat is. Magyarország megmutatta képességeit a fontos pillanatokban bemutatott óriási dobásaival, éppen ez kell a győzelmekhez. Ha a teljes képet nézzük, nem lehet sok hiányérzetünk, leszámítva néhány lepattanót és büntetőt. Fájó, hogy az utolsó lépést nem tudtuk megtenni, de igyekszünk állva maradni, és megpróbáljuk újra!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.