Kassai Viktor a huszonegyedik század legjobb játékvezetői között

Felix Brych végzett az első helyen, Kassai Viktor pedig a 15. lett a világ legjobb XXI. századi játékvezetőinek rangsorában a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS).

Forrás: MTI2021. 02. 16. 15:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az IFFHS közzétett listája szerint Felix Brich német futballbíró a 2001 és 2020 közötti időszakban az éves világranglistán elfoglalt helyezései, s az ehhez társuló IFFHS-pontszámok alapján zárt az élen. Brych 141 pontot gyűjtött, eggyel többet, mint a török Cüneyt Cakir, s néggyel előzte meg az angol Howard Webbet. Kassai Viktor 81 ponttal került a 15. pozícióba.

Kassai Viktor teljesítményét is elismerte a labdarúgás statisztikáival foglalkozó szervezet
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A XXI. század legjobb játékvezetői az IFFHS-nél (2001–2020): 1. Felix Brych (német) 141 pont, 2. Cüneyt Cakir (török) 140, 3. Howard Webb (angol) 137, 4. Markus Merk (német) 135, 5. Björn Kuipers (holland) 133, 6. Nicola Rizzoli (olasz) 121 ...15. KASSAI VIKTOR 81

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.