Kihasználta a Real Madrid az Atlético botlását a La Ligában

Kapaszkodik a bajnok a spanyol bajnokságban: Zinedine Zidane tartalékos csapata Casemiro góljával 1-0-ra győzött a kiesés elől menekülő Valladolid otthonában, és egyre közelebb került az éllovas Atlético Madridhoz. A meccs embere a Real Madrid kapusa, Thibaut Courtois volt – ez mindent elárul a blancók támadó játékáról.

Magyar Nemzet
2021. 02. 20. 22:50
Real Valladolid vs Real Madrid
Varane (szemben, sötét mezben) és a Real nehezen nyert Valladolidban Fotó: GARCIA Forrás: MTi_EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rég vagy talán soha nem látott tartalékos összeállításban kezdte a Real Madrid a Valladolid elleni idegenbeli mérkőzését a spanyol labdarúgó bajnokság 24. fordulójában. Zinedine Zidane csapata abban a tudatban kezdte a mérkőzést, hogy győzelme esetén három pontra csökkentheti a hátrányát az éllovas, a Levante ellen hazai pályán váratlan, 2-0-s vereséget szenvedő Atlético Madriddal szemben.

Több sztenderd kezdőemberére nem számított a címvédő: Sergio Ramos, Dani Carvajal, és is kihagyta a kiesés elkerülése ellen küzdő Valladolid elleni találkozót, rajtuk kívül Marcelo, Odriozola, Militao, és Valverde is kihagyta a szombat esti meccset.

A hazaiak kezdtek jobban: még tíz perc sem tel el a mérkőzésből, de Courtois kapust már kétszer is megdolgoztatták a hazaiak. A jövő heti Atalanta elleni BL-meccsre készülő Real Mariano Díaz révén két lesgólt ért, majd a félidő hajrájában Kroos hajszálpontos szabadrúgása után szemben a kapuval fölé fejelt. Kaput eltaláló lövés nélkül fejezte be a Real az első játékrészt.

Casemiro ünnepli a győzelmet jelentő fejes gólt
Fotó: Cesar Manso / AFP

A szünet után ugyanúgy kezdtek a csapatok, ahogy az első félidőt. Hiába birtokolta sokkal többet a labdát a Real, a kapura a Valladolid volt veszélyesebb. Kis túlzással Courtois tartotta meccsben a bajnokot, amely a 65. percben megszerezte a vezetést. Kroos volt a főszereplő: a német világbajnok pontosan kanyarintotta a labdát Casemiro fejére, a brazil nem hibázott.

A folytatásban a hazaiak nem tudtak újítani, a Real pedig képtelen volt megszerezni a léleknyugtató második gólt. Maradt az 1-0. Három pontra csökkent a bajnok hátránya az éllovas Atléticóval szemben. Igaz, a Real egy mérkőzéssel többet játszott, mint a városi riválisa.

La Liga, 24. forduló: Atlético Madrid–Levante 0–2 (Morales 30., Jorge de Frutos 90+5.), Elche–Eibar 1–0 (Dani Calvo 33.)

Valencia–Celta Vigo 2–0 (Manu Vallejo 90+4., Gameiro 90+8.), Kiállítva: Rubén Blanco (Celta Vigo, 64.), Valladolid–Real Madrid 0-1 (Casemiro 65.)

Vasárnap: Barcelona–Cádiz (14.00, tv: Spíler2), Real Sociedad–Deportivo Alavés (16.15, tv: Spíler2), Huesca–Granada (18.30, tv: Spíler2), Athletic Bilbao–Villarreal (21.00, tv: Spíler2).

Hétfő: Osasuna–Sevilla (21.00, tv: Spíler2)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.