Másodszor nagyon simán győzte le Ausztriát a magyar válogatott

A magyar férfikosárlabda-válogatott másodszor is legyőzte Ausztriát a kijevi Európa-bajnoki selejtező tornán. Ezúttal simán, 81-58-ra nyert, és hétfőn Ukrajna ellen a csoport első helyéért lép pályára.

2021. 02. 21. 21:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott elégedett lehetett, úgy alakult, ahogyan szerettük volna. A kijevi buborékban zajló Európa-bajnoki selejtezőkön szombaton Ukrajna 70-65-re legyőzte Szlovéniát, amivel helyzetbe hozta a magyar válogatottat is. A csapat az osztrákok pénteki legyőzésével már kijutott az Eb-re, még két meccse volt hátra, és mindkettő megnyerésével megnyerné a csoportját. Így aztán az Ausztria elleni második mérkőzésen számára volt tét vasárnap este, ugyanakkor az ellenfél csak a presztízsért lépett pályára, öt elveszített összecsapás után nyilván szeretett volna győzelemmel búcsúzni a selejtezőktől.

A magyar együttes nem csapott nagy ünnepséget péntek este, a fáradtság hamar ágyba parancsolta a játékosokat, akik a szombatot regenerálódással töltötték. A Magyar Nemzet kérdésre Benke Szilárd, az osztrákok elleni győztes tripla „szerzője” azt mondta, nincs elégedettség, továbbra is roppant motiváltak, aztán kiderült, feleslegesen fogalmazott többes számban, ugyanis kisebb sérülése miatt Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány nem nevezte az osztrákok elleni második mérkőzésre. Eredetileg Eislingfeld János sem játszott volna, aki néhány edzést kihagyott második gyereke születése miatt, ám ő erről hallani sem akart.

Perl Zoltán 17 pontig jutott, ő volt ezúttal a csapat vezére
Fotó: Fiba.com

 

Jól, négyből négy triplával kezdett a magyar válogatott, ám hamar megtorpant, amiben közrejátszhatott az is, hogy Ivkovics Sztojan folyamatosan forgatta a csapatot, így senki sem tudott igazán belemelegedni. Sok volt a hiba, akadt néhány eladott labda is, a második negyed közepéig nemigen érződött az ígért felszabadultság a játékban. Akkor azonban Perl Zoltán vezérletével és a védekezés szigorodásával a csapat előbb ledolgozott kilenc pontnyi hátrányt, majd elhúzott egy nagy rohanással nyolc ponttal a nagyszünetig, 38-30-ra vezetett, és ekkor már nagyon jól is játszott. Az osztrákok nem csináltak semmi különöset, szívósan harcoltak, küzdöttek, de náluk senki sem nyújtott kiemelkedő teljesítményt, míg a magyar csapatban Perl igazi vezéregyéniségnek bizonyult.

A második félidő mindkét fél részéről kapkodó játékkal folytatódott, de maradt a különbség. A harmadik negyed legszebb pillanata az volt, amikor Vojvoda Dávid a palánk mögül talált a gyűrűbe, és utána már tizenháromra, majd az utolsó negyedre tizenhat pontra nőtt az előny. Az utolsó tíz perc már nem számított, Ausztria válogatottja nem hihetett a fordításban, a magyar csapat pedig higgadtan, jól kosárlabdázott, és 81-58-as sikerével megszerezte a selejtezők során a negyedik győzelmét. A csoportban így az a helyzet, hogy ha Ukrajnát hétfő este legyőzi a magyar válogatott, akkor csoportelső, ha nem, akkor a szlovén, az ukrán és a magyar együttesnek is tíz-tíz pontja lesz, és a pontkülönbségek döntenek majd az első három sorrendjéről.

Európa-bajnoki selejtező, F csoport: Magyarország–Ausztria 81-58 (16-18, 22-12, 20-12, 23-16)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.