A Puskás Akadémia Budafokon szilárdította meg a második helyét

A labdarúgó NB I 22. fordulójában a Budafok hazai pályán kikapott 3-0-ra a Puskás Akadémiától, így nem tudott kicsit sem ellépni az utolsó előtti helyen álló Bp. Honvédtól. A felcsútiak viszont ezzel a győzelemmel megszilárdították a pozíciójukat a második helyen, hat ponttal előzik meg a Mol Fehérvárt.

Magyar Nemzet
2021. 02. 21. 16:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BMTE a Bp. Honvéd szombati vereségével nagyon nagy esélyt kapott: ha nyer a Puskás Akadémia ellen, akkor megelőzi az Újpestet és a Zalaegerszeget is a tabellán, ám ami ennél is fontosabb, négy ponttal ellép az utolsó előtti helyen álló kispestiektől. Ez ugyan még nem megnyugtató előny a kiesést jelentő pozíciótól, ám több mint egy meccs kell az elvesztéséhez, tehát jóval több a semminél. Ugyanakkor a Puskás Akadémia számára is volt tét a két csapat találkozóján. A Mol Fehérvár ismét kikapott, így a felcsútiak egy sikerrel komolyan megerősíthették a helyzetüket a Ferencváros mögött a második helyen – és végül ez a variáció jött be.

A felcsúti együttes ugyanis nagyon hamar, már a harmadik percben vezetéshez jutott: gyors kontratámadás után Balutához került a labda középen, s ő meghálálta az átadást 15 méterről ballal a bal alsóba lőtt, Póser hiába vetődött a labda után – 0-1.

Derekasan próbálkoztak a budafokiak az egyenlítéssel, ám erre nemigen akadt esélyük. Komoly helyzetig sem jutottak el, a Puskás Akadémia pedig taktikusan futballozva őrizte az eredményt. Közben persze nem mondott le az ellentámadások lehetőségéről, és ez a 64. percben meg is hozta a gyümölcsét: ismét egy gyors kontra futott végig a pályán, Baluta előbb Kiss Tamáshoz küldte a labdát a bal szélre, aki aztán Slagveernek adta be középre, ő kapásból kapura lőtt, és bár megpattant a labda a tehetetlen Póseren, utána a hálóba vágódott – 0-2.

 

Ez a találat szemlátomást el is döntötte a három pont sorsát. A Budafok szorgosan, de gyengén, a Puskás Akadémia elégedetten futballozott, és érződött, hogy nem forog veszélyben a győzelme. A 93. percben a hazai csapat megkapta a kegyelemdöfést is: a 92. percben Knezevic előreadta a labdát Nagy Zsoltnak, aki a kapufát találta el, és amikor indult volna a labdáért, a védők felborították őt a tizenhatoson belül, a tizenegyest Mance magabiztosan értékesítette – 0-3.

Ezzel a sikerrel a felcsútiak hat ponttal elhúztak a Mol Fehérvártól, tehát megszilárdították a helyüket a dobogó második fokán. A Budafok pedig maradt tizedik, egy ponttal állva a Bp. Honvéd előtt, azaz a BMTE nem tudott élni az elején említett nagy lehetőséggel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.