Szalai nem is Szalai néven játszik a Fenerbahcében + videó

A török labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában a Fenerbahce még kedden 2-1-re nyert a Hatayspor otthonában, így Szalai Attila a Süper Ligben a harmadik mérkőzése után is győzelmet ünnepelhetett.

2021. 02. 03. 17:27
null
Szalai Attila el van ragadtatva a török sztárcsapatnál tapasztalt körülményektől Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fenerbahce a 26. és 88. percben talált be az ellenfél kapujába, amely a 90. percben szépített, és ekkor a gaboni Aaron Boupendza bizony eszén is túljárt, de honfitársunknak a meccsen volt egy nagy mentése is. Ha akkor nem „olvassa” a játékot, akkor a Hatayspor három játékosa roboghatott volna háborítatlanul a Fener kapuja felé.

Szalai Attila korábban a Kayserispor (3-0) és a Rizespor (1-0) elleni találkozót is végigjátszotta, a Fenerbahce pedig zsinórban kilenc veretlen meccsnél jár a bajnokságban, ezek közül nyolcat meg is nyert, így 48 ponttal vezeti a Süper Lig tabellát. A második helyen a nagy rivális, a Galatasaray áll 45 ponttal, és a hét végén éppen egymás ellen játszanak. A szombaton 17 órakor kezdődő mérkőzésen a Fenerbahce lesz a házigazda, a meccset a Sükrü Saracoglu Stadionban játsszák.

A Hatayspor ellen a Fenerben mutatkozott be a legfrissebb igazolás: Mesut Özil, a török származású, Németországgal 2014-ben világbajnok játékos a 77. percben lépett pályára. A jegyzőkönyvhöz még annyit, hogy a 41-es mezben játszó és máris közönségkedvenc Szalai Attila mezén a vezetékneve szerepel, a törököknél azonban ő „Attila”, a klub Facebook-oldala a meccskeret kihirdetésekor, valamint a kezdőcsapatban is ezen a nevén tüntette fel.

Ő persze nem Szalai Attila, hanem Luiz Gustavo, de az összeállítást figyeljük!

İlk 11’imiz! 👇

#HATvFB

Közzétette: Fenerbahçe2021. február 2., kedd

Cikkünkhöz csatoltunk három videót. Az elsőn a Hatayspor gólja látható (az Nso.hu találta meg), mert ami szép, az szép, ismerjük el. A másodikon (ezt a Csakfoci.hu szúrta ki) Szalai mentését láthatjuk, a harmadikon pedig ízelítőt kaphatunk abból, hogy a Fener-szurkolók milyen szeretettel övezik a labdarúgókat – ahogy égő fáklyákkal kísérik a csapat buszát, döbbenetes felvétel.

Honfitársunk mentése:

A felvezetés: olyan szeretet, amit nem lehet leírni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.