Szó sincs visszavonulásról, Federer hamarosan újra a pályán lehet

A húszszoros Grand Slam-győztes Roger Federer térdsérülését követően márciusban, a dohai tenisztornán térne vissza a pályára.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC2021. 02. 02. 11:50
Roger Federer
Melbourne, 2020. január 30. A svájci Roger Federer elköszön a szurkolóktól, miután a szerb Novak Djokovic 7:6, 6:4, 6:3 arányban legyõzte õt az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elõdöntõjében Melbourne-ben 2020. január 30-án. Fotó: MTI/EPA/AAP/Lukas Coch
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Roger Federer legutóbb tavaly januárban játszott tétmérkőzést, akkor az Australian Open elődöntőjében 7:6 (7:1), 6:4, 6:3-as vereséget szenvedett Novak Djokovicstól.

A svájci klasszis az azóta eltelt egy évben két térdműtéten is átesett, és pályafutása során először kényszerül kihagyni a február 8-án induló ausztrál nyílt teniszbajnokságot. Egy hónappal később, a dohai tornán azonban már visszatérne a húszszoros Grand Slam-bajnok.

– Régóta gondolkozom már azon, hogy hol térjek vissza. Mindenképpen egy kisebb tornát akartam választani, ahol nem lennék annyira szem előtt, és a stresszhatás sem olyan nagy.

Roger Federer tavaly januárban köszönt el a szurkolóktól
Fotó: MTI/EPA/AAP/Lukas Coch

Federer idei legfőbb célja, hogy ott lehessen Wimbledonban, és ne maradjon le a tokiói olimpiáról sem.

– Nagy győzelmeket akarok ünnepelni újra, és kész vagyok ezért végigmenni a hosszú és nehéz úton – idézi fel a játékos szavait a BBC.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.