A tenisz fenegyereke „szerelmes levelet” címzett Federerhez

Rafael Nadal a salak ura, Novak Djokovics korszakunk királya, mégis Roger Federer minden idők legjobb teniszezője a szebb napokat is látott Nick Kyrgios szerint.

Magyar Nemzet
Forrás: Marca2021. 02. 09. 16:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenleg az Australian Openen vitézkedő Nick Kyrgios meg van róla győződve, hogy – az ausztrál nyílt teniszbajnokságról sérülés miatt hiányzó Roger Federer minden idők legjobb teniszezője. Kyrgios szerint Novak Djokovics és Rafael Nadal ugyan korszakos játékosok, de nem érnek fel a svájci klasszishoz.

– Természetesen mindegyikük nagyszerű a maga módján – nyilatkozta az ausztrál botrányhős az első körös, Frederico Ferreira Silva elleni győzelme után. – Nem hiszem, hogy láttunk valaha is egy játékost úgy dominálni a saját korszakában, mint Novak, volt például egy hatvanmeccses győzelmi sorozata. Az maga volt az őrület! Rafához hasonlóan pedig senki nem tud dominálni egy borításon. Nem valószínű, hogy valaha is hozzá hasonló sikereket érne el salakon, ő minden idők legjobb salakos játékosa.

Kyrgios leborul Federer nagysága előtt
Fotó: EPA/DEAN LEWINS

– Ettől függetlenül nekem az a véleményem, hogy Roger minden idők legjobb teniszezője. Ahogy használja a képességeit, ahogyan játszik, az annyira letisztult. Úgy gondolom, hogy Nadal és Djokovics tehetsége meg sem közelíti Rogerét. A játékmódja, a kezei, az adogatása és a röptéi utánozhatatlanok. Összességében nevetségesen hangzik, hogy Rogert tartom minden idők legjobbjának, miközben mégsem ő a korszak legkitűnőbb teniszezője, hiszen a Rafával szembeni mérlege nem túl jó (24-16-ra vezet a spanyol – a szerk.) – tette hozzá a pályafutása csúcsán a 13., jelenleg a világranglista 47. helyét elfoglaló ausztrál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.