Tovább akadályozza a koronavírus a vb-selejtezőket

Elhalasztották a 2022-es, katari labdarúgó-világbajnokság selejtezői közül az ázsiai zóna márciusra tervezett mérkőzéseinek többségét.

Magyar Nemzet
2021. 02. 19. 13:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ázsiai kontinens vezető szervezete (AFC) pénteken közölte, hogy a pandémia hatására meghozott utazási, illetve belépési korlátozások, továbbá a karanténszabályok miatt négy mérkőzés kivételével a többi, márciusra tervezettet májusra, illetve júniusra halasztják.

Az ázsiai térségben legutóbb 2019 novemberében rendeztek selejtezős összecsapásokat, majd korábban hasonló okok miatt már többször halasztani kényszerültek, ennek következtében jelentős csúszás alakult ki. A zóna versenyben lévő, negyven válogatottjára még három, illetve négy mérkőzés vár a június 15-re tervezett szakaszzárás előtt, majd ezt követően még egy csoportkört rendeznének, további tíz fordulóval.

Katar rendezőként biztosan részt vesz a 2022. november 21. és december 18. közötti világbajnokságon, amelyre további négy ázsiai ország kvalifikálja magát. A térség selejtezőjének ötödik helyezettjére interkontinentális pótselejtező vár. A jelenlegi tervek alapján utóbbit 2022 júniusában rendeznék, és ekkor válna teljessé a vb 32 csapatos mezőnye.

Az AFC megkezdte az egyeztetést a tagszövetségeivel arról, hogy miként lehetne egy helyszínen megrendezni a hátralévő találkozókat.

Az európai selejtezősorozat márciusban kezdődik, a program alapján a magyar válogatott március 25-én Lengyelország ellen kezd hazai pályán, majd március 28-án San Marinóban, március 31-én pedig Andorrában lép pályára. A csoportban még Anglia és Albánia szerepel, az első helyezett világbajnoki résztvevő lesz, a második pedig pótselejtezőn vehet részt. Utóbbira a magyar válogatottnak a Nemzetek Ligája-szereplés alapján is lehet esélye.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.