Az Újpest győzelemmel tisztelgett Bene Ferenc emléke előtt

A labdarúgó NB I 23. fordulójában a Paks nagyon gyengén játszva, 1-0-ás vezetésről hazai pályán kikapott 3-1-re az Újpesttől, amely így tovább menekülhet a kiesés elől. A lilák így győzelemmel emlékezhettek a 15 éve elhunyt Bene Ferencre.

Magyar Nemzet
2021. 02. 28. 16:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpest lépéskényszerben volt: az NB I 23. fordulójában a közvetlen vetélytársai közül nyert a Budafok és a Bp. Honvéd is, így egy paksi vereség még nehezebb helyzetbe hozhatta a lilákat, mint eddig voltak. Ugyanakkor a Paksnak sem volt közömbös ez a találkozó, hiszen három ponttal a dobogóra ugorhattak volna, és ez alighanem kiváló ösztönző lehetett a csapatnak.

Ha így is volt, a hazai együttes az idényben talán a leggyengébb teljesítményét nyújtotta. Eleinte az Újpest sem remekelt különösebben, és a 26. percben hátrányba is került: Bognár balról jobbal adott be szabadrúgásból, Papp fejjel az ötösre csúsztatta a labdát, amely végül, a bal sarokba pattant a védőjével sikerrel harcoló Gévay Zsoltról – 1-0.

A házigazda helyzet nélkül szerzett vezetést, és egyáltalán nem futballozott meggyőzően, a védelme pedig olykor kifejezetten bizonytalan volt. A figyelem hiánya hozta össze a vendégeknek az egyenlítést is, a 47. percben Nemanja Antonov Bognár István mellől ballal, 18 méterről lőtt a bal alsó sarokba, senki nem tartott attól, hogy lövéssel próbálkozik… – 1-1.

A Paks nem tudott újítani, a vendégek aktívabban játszottak, és ennek a 60. percben meg is lett az eredménye: Mitrovics passzát Giorgi Beridze jobbal a bal alsóba továbbította 15 méterről, középről, Böde Dániel csak nézett, Rácz vetődött, de túl lassan – 1-2.

A hazai együttes görcsösen erőlködött, Böde Dániel is előre ment, hátha sikerül gólt szereznie, de még csak helyzetbe sem került. A paksiak folyamatosan ívelgették a labdát az újpesti tizenhatosra, ezek azonban fikarcnyi veszélyt sem jelentettek a kapura. Sőt a hosszabbításban, a 93. percben megkapták a kegyelemdöfést is: Szakály Péter egyedül léphetett ki, előbb átemelte a labdát a kifutó kapus fölött, majd higgadtan a hálóba lőtt – 1-3.

Így némi meglepetésre vereséget szenvedett a Paks, amivel maradt az ötödik helyen, az Újpest pedig fontos három pontot szerezve a nyolcadikra ugrott fel. A lilák ezzel a győzelemmel emlékeztek a klub legendájára, Bene Ferencre, aki 15 éve, 2006. február 27-én hunyt el.

NB I, 23. forduló: Paks–Újpest 1-3 (1-0), Paks, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Gévay (26.), illetve Antonov (47.), Beridze (60.), Szakály P. (93). Korábbi eredmények: Budafok–Kisvárda 2-0, MTK–Ferencváros 2-2, Diósgyőr–Mezőkövesd 2-2, Puskás Akadémia–Bp. Honvéd 1-2, a Zalaegerszeg–Mol Fehérvár mérkőzés 17 órakor kezdődik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.