A riválisok helyett a koronavírus állíthatja meg az Intert

Négy játékos koronavírustesztje is pozitív lett az olasz labdarúgó-bajnokságot vezető Inter keretében. A milánói klub szombati bajnokiját elhalasztották, a labdarúgókat legközelebb hétfőn tesztelik.

Magyar Nemzet
2021. 03. 18. 16:38
Inter
epa08873244 Inter's head coach Antonio Conte reacts during the UEFA Champions League group B soccer match between Inter Milan and Shakhtar Donetsk in Milan, Italy, 09 December 2020. EPA/MATTEO BAZZI Fotó: MATTEO BAZZI Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hetekben minden az Internazionale szája íze szerint alakult az olasz labdarúgó-bajnokságban. A milánói fekete-kékek legutóbbi nyolc Serie A-meccsüket egyaránt megnyerték, a tabellát sokáig vezető városi rivális AC Milan pedig többször is pontokat hullajtott. Tizenegy fordulóval a zárás előtt kilenc pont az Inter előnye, a csapat helyzete ideálisnak tűnt, hogy tizenegy év szünet után ismét felüljön az olasz labdarúgás trónjára.

Most viszont a koronavírus megakaszthatja az Inter lendületét. A csapatból négy játékos tesztje is pozitív lett: a kezdőkapus, Samir Handanović és a védelem oszlopa, Stefan de Vrij mellett Danilo D’Ambrosio és Matías Vecino is elkapta a vírust. Az olasz szélső védőnek influenzaszerű tünetei vannak.

Az Inter szombatra tervezett, Sassuolo elleni bajnoki mérkőzése elmarad, ezt várhatóan április 7-én pótolják.A pozitív esetek miatt vasárnapig a teljes keret karanténban van, edzéseken sem vehetnek részt, és hazájuk válogatottjához sem csatlakozhatnak a jövő heti vb-selejtezőkre.

Hétfőn újabb tesztnek vetik alá a játékosokat. Kérdéses, hogy negatív teszt esetén esetleg az Inter válogatott labdarúgói megkésve elutazhatnak-e nemzeti csapatukhoz, ahogy az novemberben esetében is történt az Izland elleni Eb-pótselejtező előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.