Elképesztő jelenetek, bírói tragikomédia Dortmundban + videó

Hiába uralta szinte végig a találkozót, 2-2-es döntetlent ért el Dortmundban a Sevilla labdarúgócsapata, így 5-4-es összesítéssel a nyolcaddöntőben elbúcsúzott a Bajnokok Ligájától. Erling Braut Håland az odavágóhoz hasonlóan kedd este is duplázott, de a mérkőzés után nemcsak az ő, hanem a játékvezető ténykedéséről is érdemes szót ejteni.

Magyar Nemzet
2021. 03. 09. 23:11
Sevilla
epa09064395 Dortmund's Erling Haaland (front-R) celebrates with his teammate Mateu Morey (rear-R) after scoring the 2-0 lead from the penalty spot during the UEFA Champions League round of 16 second leg soccer match between Borussia Dortmund and Sevilla FC in Dortmund, Germany, 09 March 2021. EPA/FRIEDEMANN VOGEL / POOL Fotó: FRIEDEMANN VOGEL / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A párharc hazai felét 3-2-re elbukta, így nagy kedvvel vágott neki a dortmundi visszavágónak a Sevilla. De hiába szorította be saját kapuja elé a Borussiát, helyzete csak elvétve akadt.

A Dortmund a 35. percig ki sem jött szinte térfeléről, így amikor először ki tudott jönni onnan, akkor a vezetést is megszerezte. Bono kapus kirúgása rövidre sikeredett, ami megzavarta a sevillai védelmet. A németek lecsaptak a labdára, és Marco Reus Erling Braut Håland elé tálalta a labdát, aki közelről a kapuba passzolta azt.

Håland első találata:

 

A Sevilla a bekapott gólt követően kissé elbóbiskolt, csak a félidő végére kapta újra össze magát, de az eredmény nem változott a szünetig.

A második félidő elején begyújtotta a rakétákat a Dortmund, és ennek rögtön meglett az eredménye; ismét Håland villant, éles szögből emelte a kapuba a labdát. Ezután egészen szürreális jelenetek következtek: Cüneyt Çakır játékvezető a videóbíró igénybe vétele után előbb érvénytelenítette a találatot, majd egy, a gól előtti szabálytalanság miatt büntetőt ítélt a Dortmund javára! Håland jól helyezett, de gyenge lövését kivédte Bono, sőt az ismétlést is megfogta. Mindhiába, mivel idő előtt ellépett a gólvonalról, így Çakır bíró visszafújta a büntetőt. Håland újra nekifutott, és második tizenegyesét már értékesítette. A húszéves norvégnek ez volt a huszadik találata a BL-ben, ezzel ő a legfiatalabb játékos a kupasorozat történetében, aki eljutott eddig a mérföldkőig. Ráadásul a húsz gólt mindössze tizennégy találkozón hozta össze, ezzel is rekorder (az eddigi csúcstartónak, Harry Kane-nek huszonnégy meccsre volt ehhez szüksége).

Håland meg nem adott gólja:

 

A Sevilla becsülettel küzdött a folytatásban, de háromgólos hátrányából csak kettőt tudott ledolgozni. Youssef en-Nesziri a 69. percben először büntetőből volt eredményes, majd a hajrában Ivan Rakitić beadását bólintotta a kapuba. A meccset így döntetlenre mentette az andalúz együttes, de a legjobb nyolc közé 5-4-es összesítéssel a Borussia Dortmund jutott.

en-Nesziri második gólja:

 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés:

Borussia Dortmund–Sevilla 2-2 (1-0)

gólszerző: Håland (35., 54. – tizenegyesből), ill. en-Nesziri (69. – tizenegyesből, 90+6.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.