Dibusz Dénes: Még egyszer nem léphetünk ugyanabba a folyóba

Dibusz Dénes nem játszott a magyar labdarúgó-válogatott legutóbbi, Andorra elleni mérkőzésén, de élénken él emlékeiben a 2017-es találkozó, derült ki a szerdai világbajnoki selejtező előtt megtartott sajtótájékoztatón.

Dubai Viktória (Andorra)
2021. 03. 30. 20:45
Dibusz
Dibusz helyettesíti Gulácsit Fotó: Pavel Golovkin Forrás: MTI/EPA/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Azt gondoljuk, hogy szorosan fognak védekezni, és agresszívebbek lesznek, mint ahogy a San Marinó-i válogatott játszott ellenünk. Reméljük, hogy mi birtokoljuk majd többet a labdát, ugyanúgy, mint az előző mérkőzésen. Reméljük, hogy sok helyzetet tudunk kidolgozni, az első félidőben szerzünk gólt, és megnyerjük a meccset. Emlékszünk még a 2017-es mérkőzésre, motiváltak vagyunk, hogy megmutassuk, ez már egy másik csapat ahhoz képest – húzta alá

A Ferencváros hálóőre nem volt a keret tagja a négy évvel ezelőtti mérkőzésen, de élénken él emlékezetében a találkozó.

– Nagyon sok hiányzója volt a csapatnak, mivel akkor a szövetségi kapitány megállapodott a klubedzőkkel, hogy akik a nemzetközi porondra kvalifikálnak, azoknak a behívásától eltekint. Én éppen a pihenőmet töltöttem a mérkőzés idején, a televízión néztem, és megleptek a történtek. Nagyon csalódott és mérges voltam. Azt éreztem, bárcsak ott lehetnék és segíthetnék, persze valószínűleg akkor is védett volna. Sajnos ez akkor így alakult, most az a dolgunk, hogy még egyszer ne lépjünk bele ugyanabba a folyóba. Látjuk, hogy képesek stabilan védekezni, agresszíven támadni. A hazai pálya és a műfű is az ő oldalukon áll, nekünk ehhez ma és a holnapi edzés alatt hozzá kell szoknunk, hogy magabiztosan tudjunk nyerni.

Dibusz arról is beszélt, milyen hatása van a műfűnek a csapat játékára nézve.

– Teljesen más a labda sebessége. Ha nedves a fű, akkor a sebessége sokkal gyorsabb, szárazságban a granulátum miatt lassabb. Máshogy pattannak a labdák, máshol kell eltalálni azt. Ezek befolyásolni tudják a játékosok teljesítményét és a pontosságot is. De már San Marinóban is műfüvön edzettünk, és a mai edzésen is arra fogunk koncentrálni, hogy megszokjuk a borítást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.