Elhunyt Király Gábor édesapja, a Haladás legendája

Hatvannyolc éves korában elhunyt Király Ferenc, a Haladás egykori kiváló labdarúgója. A fájdalmas hírt a fia, a 108-szoros magyar válogatott kapus, Király Gábor osztotta meg a közösségi médiában.

Magyar Nemzet
2021. 03. 17. 23:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Király Ferenc a Haladás mai napig emlegetett 1975-ös együttesének is tagja volt, amely akkor a vidék legjobbjaként az NB I ötödik helyén végzett. Az olimpiai bajnok kapus, Szarka Zoltán, a 31-szeres válogatott Kereki Zoltán és a csapat kapitánya, Halmosi Zoltán (Halmosi Péter édesapja) voltak az akkori sikercsapat legismertebb tagjai. Király Ferenc többek közt mellettük szolgálta a Haladást 1970 és 1984 között, 260 mérkőzésen 30 gólt szerezve.

A szombathelyi labdarúgás legfényesebb korszaka volt az, a csapat Király Ferenccel a soraiban játszott a KEK-ben, amelyben a második fordulóban a Sturm Graz ellen esett ki 1975-ben. Pályára lépett a San Siróban is, amikor 1982-ben a Közép-európai Kupában az AC Milan ellen szerepelt a Haladás. Idegenben 2-0-ra, Szombathelyen 1-0-ra győzött a többek közt a világbajnok Fulvio Collovatit és a vb-ezüstérmes Mauro Tassottit is a soraiban tudó milánói csapat. De Király Ferenc az indiai Nehru-kupán győztes Haladásban is szerepelt, amely akkor hivatalosan magyar olimpiai válogatottként tűnt fel.

– Még egy Angyallal több a csillagok között. Köszönök mindent! Isten veled Apu! – így búcsúzott édesapjától Király Gábor, aki 108-szoros válogatottként rekorder Dzsudzsák Balázzsal holtversenyben.

💫Még egy Angyallal több a csillagok között🕯Köszönök mindent!😘 Isten veled Apu!💔 / One more angel in the stars! Thank you for everything!😘 Goodbye Dad!🕯

Közzétette: Király Gábor Hivatalos Oldal2021. március 17., szerda

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.