Erre várt a világ: Tyson Fury és Anthony Joshua összecsapnak

Két mérkőzésre szóló megállapodást kötött egymással a profi boksz két nehézsúlyú brit világbajnoka, Tyson Fury és Anthony Joshua, akik jelenleg az összes fontos szervezet vb-övét birtokolják. Fejenként legalább százmillió fontos fellépti díjra számíthatnak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 03. 15. 19:39
Deontay Wilder v Tyson Fury - WBC Heavyweight Title
Boxing - Deontay Wilder v Tyson Fury - WBC Heavyweight Title - The Grand Garden Arena at MGM Grand, Las Vegas, United States - February 22, 2020 Tyson Fury during the ring walk before the fight REUTERS/Steve Marcus - HP1EG2N0ITQOA Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddie Hearn, Joshua képviselője hétfőn azt mondta: az elkövetkezendő hetekben nagyon komoly munkát kell elvégezniük azért, hogy a jövő hónapban már a konkrét részletekről, a helyszínről és az időpontról is be tudjanak számolni. Hozzátette, hogy egyelőre nyolc-kilenc helyszínről érkezett megfontolásra érdemes ajánlat.

A 32 éves Fury a WBC-nél, a 31 éves Joshua pedig az IBF-nél, a WBA-nél és a WBO-nál ül a királykategória trónján. Előbbi profi karrierjében harminc győzelmet és egy döntetlent számlál, míg utóbbi mérlegén 24 győzelem és egy vereség szerepel.

Címegyesítő mérkőzésükről májusban kezdődtek a tárgyalások, és angol sajtóértesülések szerint csúcspénzeket kaphatnak a felek, akik fejenként legalább százmillió fontos fellépti díjra számíthatnak. A londoni Times szerint az összdíjazás rekordot jelentene a brit profi ökölvívás történetében. Az ESPN úgy tudja, az első meccsen ötven-ötven százalékban osztoznának a pénzdíjon az ökölvívók, akik közül a győztes a második ütközet során már hatvanszázalékos részesedére tarthatna igényt, míg az elsőt elveszítő riválisnak maradna a negyven százalék.

Fury legutóbbi meccsét tavaly februárban vívta, amikor K.O.-val győzte le az amerikai Deontay Wildert, megszerezve a WBC övét. Joshua december 12-én lépett a kötelek közé, és kiütéssel nyert a bolgár Kubrat Pulev ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.