A Liverpool kulcsembere lesz a Barcelona első nyári igazolása

Hónapok óta kacérkodott egymással Georginio Wijnaldum és a Barcelona, és úgy tűnik, hogy a napokban megszületett az egyezség is a Liverpool holland középpályása és a katalán futballklub között.

Magyar Nemzet
Forrás: Marca2021. 03. 21. 19:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sunday Times úgy értesült, döntés született Georginio Wijnaldum jövőjével kapcsolatban. A holland középpályás szerződése nyáron jár le a Liverpoolnál, és hosszú tárgyalássorozatot követően Wijnaldum úgy határozott, hogy nem fogadja el az angol címvédő új ajánlatát.

Itt jön a képbe a Barcelona, amely már hosszú hónapok óta ácsingózott a futballista után, Ronald Koeman vezetőedző kívánságlistájának élén szerepelt. Joan Laporta elnöki kinevezése után állítólag a tettek mezejére lépett a katalán klub, és előzetes megállapodást írt alá a középpályással, aki júliusban ingyen érkezhet Barcelonába.

A holland két góllal keserítette meg leendő munkaadója életét a
Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

A Marca megjegyzi, pénzügyi nehézségeik miatt a gránátvörös-kékek eddig nem engedhették meg maguknak Wijnaldum szerződtetését, de mivel a nyáron ingyen igazolhatóvá válik, így kihasználják a helyzetet.

Várhatóan a Barcelona további okos megoldásokra törekszik majd az elkövetkezendő hónapokban, és súlyos milliók kifizetése helyett ingyen igazolható játékosokra csap le. Az egyik ilyen futballista a katalánoknál nevelkedett, jelenleg a Manchester Citynél pallérozódó Eric Garcia lehet, akinek június 30-án jár le az angolokkal kötött szerződése.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.