időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Hosszú Katinka: Sokat kell dolgoznom, hogy újra a régi legyek

Magyar Nemzet
2021.03.25. 10:37
Hosszú Katinka: Sokat kell dolgoznom, hogy újra a régi legyek

Ma rendezték meg az úszók országos bajnokságán a női 200 vegyes döntőjét a Duna Arénában, amelyet Hosszú Katinka nyert meg. Nincs ebben semmi meglepetés, 2013 óta folyamatosan ő a szám világbajnoka. Ugyanakkor az időeredménnyel nem lehet elégedett a háromszoros olimpiai bajnok klasszis, amit jól szemléltetett, hogy a második helyezett Sebestyén Dalma végig szorosan a nyomában tudott maradni.

Tegnap Milák Kristóf fantasztikus úszással, a világ valaha volt második legjobb eredményével jelezte, hogy hiába van még csak március, az olimpiára való felkészülés jegyében már most lehet nagyszerű eredményeket elérni. A másik nagy tokiói aranyesélyesünk, Hosszú Katinka teljesítménye ma nem ilyen volt az egyik fő számában, a 200 vegyesen.

Az első helyet persze nem tudta elvenni tőle senki, ugyanakkor a második Sebestyén Dalma mindössze nyolc tizeddel mögötte csapott be a célba. Hosszú győztes ideje, a 2:11,47, közel négy és fél másodperccel gyengébb, mint amivel a legutóbbi vb-n, 2019-ben győzni tudott, s amellyel az első helyen áll az olimpiai kvalifikációs magyar ranglistán.

– Nehéz megmondani, mit jelent ez az eredmény az olimpiára nézve – árulta el Hosszú Katinka, miután kiszállt a medencéből. – Próbálom nagyon gyorsan összeszedni magam, és visszatérni arra a szintre, amelyen voltam. A múlt év nekem sem volt könnyű, de már kezdem összeszedettnek érezni magam, már látom a reményt. Persze nem vagyok elégedett a 2:11-gyel, de azt kell nézni, hogy most ennyi, és innen kell tovább javulni. Májusban itthon lesz az Eb, próbálok addigra olyan formába lendülni, hogy már az időeredményeimre is büszke lehessek. Az világos, hogy nagyon sokat és keményen kell még dolgoznom.

Természetesen Hosszú a rá jellemző vidámsággal és pozitív szemlélettel fogadta az eredményét, viccelődni is maradt ereje az újságírókkal. Az mindenképpen biztató, hogy a tegnap délutáni előfutamhoz képest több mint egy másodpercet gyorsult, tehát a reggeli úszásokra való felkészülése jól halad, ami azért fontos, mert Tokióban majd ebben a napszakban lesznek a döntők.

– Kicsit még korábban kell ezentúl felkelni – jegyezte meg viccesen Katinka. Kíváncsian várjuk, hogy a másik fő számában, 400 vegyesen mit mutat majd, amelynek a döntőjét holnap rendezik.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.