Kirúgta az edzőjét a ZTE, Waltner Róbert ül le a kispadra

Miután a legutóbbi négy fordulóban mindössze egy pontot szerzett a ZTE labdarúgócsapata, és már csak a jobb gólkülönbsége választja el a kieső helyektől, a klub vezetősége menesztette Boér Gábor vezetőedzőt. Nem sokkal később az utódot is bejelentette a zalaegerszegi klub, a korábbi helyi kedvenc Waltner Róbert lett az új főnök.

Magyar Nemzet
2021. 03. 15. 18:30
null
Forrás: ZTE FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szomorú nap az, amikor valaki elveszíti az állását, de emelt fővel fogadtam a döntést, hiszen úgy érzem, a stábommal meg tudtam mutatni, hogy érettek vagyunk az NB I-re – fogalmazott a távozó vezetőedző, Boér Gábor a ZTE honlapján. – Ez rendkívül fontos és jó visszajelzés nekem. Úgy búcsúzom, hogy az általam vezetett csapat nincs kieső helyen, és az eddigi huszonhat forduló során csupán egyetlen egyszer, négy napig voltunk csak a vonal alatt.

Utóbbi megállapítás természetesen igaz, de szokták mondani, csak az számít, hogy mi a végeredmény. Márpedig a tendencia, amelyet a ZTE mutatott az elmúlt időszakban, nem a happy end irányába mutatott, s alighanem ez vezetett az edzőváltáshoz. A zalaegerszegiek 2020-at még a hetedik helyen zárták a tabellán, 2021-ben azonban valami megváltozott. Idén egyetlen bajnokit tudott megnyerni Boér csapata, amely emellett hat vereséget szenvedett el. A legutóbbi négy fordulóban egyetlen pontot szerzett az együttes, így az MTK elleni hétvégi 3-0-s fiaskó volt az utolsó csepp a pohárban.

A Nemzeti Sport arról írt, hogy információi szerint Waltner Róbert lehet az edzőjelölt, akivel néhány napja bontott szerződést a másodosztályú Siófok, miután a tavaszi hét bajnokiból hatot elveszített a csapattal. Waltner labdarúgó-pályafutása legsikeresebb időszakát Zalaegerszegen töltötte, tagja volt a 2002-ben magyar bajnok együttesnek, majd később 2008-ban szintén a klub színeiben lett NB I-es gólkirály.

Akárhogy is, az új edzőnek nem lesz könnyű dolga, hiszen a ZTE a 10. helyen áll, s már csak a jobb gólkülönbsége választja el a kieső helytől. Boér távozása a tizedik bejelentett edzőváltás a jelenlegi NB I-es idényben.

FRISSÍTÉS

Nem sokkal Boér távozásának bejelentése után a ZTE honlapján közölte, hogy Waltner Róbert veszi át a csapat irányítását, akivel az idény végéig szóló szerződést kötöttek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.