Élő közvetítés
Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Nem segített a buborék, rázúdult a vírus a budapesti világkupára

Három japán, egy görög, egy francia, egy marokkói és egy venezuelai kardvívó is a fővárosunkban ragadt.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Vívószövetség2021. 03. 20. 21:45
vívás Forrás: Magyar Vívószövetség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három japán, egy görög, egy francia, egy marokkói, egy venezuelai és egy kazah kardvívó is Budapesten ragadt a múlt vasárnap befejeződött, a BOK-csarnokban rendezett olimpiai kvalifikációs világkupa után. Hiába voltak szigorú járványügyi előírások, s rendezték meg buborékban a versenyt, nyolc főnél kimutatták a koronavírus-fertőzést, az érintettek közül pedig heten jelenleg karanténban vannak a magyar fővárosban.

Pedig ez a kép is a világkupán készült...
Fotó: Magyar Vívószövetség/Kovács Márton

A Magyar Vívószövetség honlapján szombaton a Covid-tesztekért felelős Pócs Róbert adott tájékoztatást:

– A nyolc pozitív eset tulajdonképpen nem is nyolc, hanem hét. A kazah vívó ellenőrzőtesztje ugyanis negatív lett, majd az azóta elvégzett két vizsgálat is negatív eredményt hozott. Így ő holnap reggel már haza is repülhet. A többiek a magyar törvényeknek megfelelően tíznapos karanténba kerültek. Ha ezt követően negatív lesz a tesztjük, akkor utazhatnak haza. Ez nagyjából március 23-ra vagy 24-re tehető. Ha továbbra is pozitívak lennének, akkor két hétig kell maradniuk.

A hét megfertőződött vívót egy budapesti szálloda elkülönített emeletén helyezték el, a reggelit, az ebédet és a vacsorát a hotel étterméből rendelhetik. Pócs Róberten keresztül pedig bármilyen egyéb élelmiszert, illetve nem alkoholos italt kérhetnek a szobájukba.

– A csoki, a chips és a kóla a legnépszerűbb. Szerencsére egy kivétellel mindenki teljesen jól van. A sportolók közül kettőnek volt egyik este hőemelkedése, egyébként valamennyien teljesen tünetmentesek. Egyedül a görög kardozónő lázasodott be, illetve produkált egyéb tüneteket – mondta el Pócs Róbert.

A legnevesebb „karanténlakó”, a korábbi junior világbajnoki ezüstérmes, 21 esztendős francia Sebastian Patrice a következőket mondta el:

– A hazatérés előtti tesztem lett pozitív, de sem előtte, sem azóta semmiféle problémám sincs. Fogalmam sincs, hogyan fertőződtem meg, azt viszont tudom, hogy a hazaérkezést követően két csapattársam és a válogatott mestere, Jean-Philippe Daurelle is pozitív lett. Tünetmentes vagyok, mindent megkapok, amit kérek, semmi okom a panaszra, csak nem sok mindent tudok csinálni. Vívni jöttem, sem könyveket, sem laptopot nem hoztam magammal, egyedül a telefonom van nálam. Sorozatokat nézek, beszélek a szüleimmel, és bepótolom az alváshiányomat. Remélem, a tíz nap elteltével negatív lesz a tesztem, és szerdán vagy csütörtökön hazamehetek. Odahaza alapos kardiológiai vizsgálat vár rám, ha ennek megfelelő az eredménye, akkor kezdhetem újra az edzéseket – fogalmazott Sebastian Patrice.

A világkupára csak negatív tesztekkel lehetett érkezni, és az akkreditációs kártyáját mindenki csak azt követően vehette át, hogy Budapesten is negatív mintát produkált. A vírus azonban valahogy mégis kijátszotta a biztonsági rendszert…

A távolságtartás sem segített
Fotó: Magyar Vívószövetség

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.