A MOB elnöke fogadott, és elveszítette a terepjáróját!

Kulcsár Krisztiánnak meg kellett válnia a Lexus terepjárójától, hétfőn át is adta a kulcsokat.

2021. 03. 22. 18:12
null
Kulcsár Krisztián Forrás: MOB
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó!” – ezzel a mottóval osztott meg fotókat hétfő délután a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Facebook-oldala. Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke betartotta az ígéretét, hiszen még 2019-ben a kazahsztáni birkózó-világbajnokságon fogadott Korpási Bálinttal, hogy ha a BVSC világ- és Európa-bajnoka kijut a tokiói olimpiára, akkor neki adja szolgálati autóját. Korpási a múlt heti európai olimpiai kvalifikációs versenyen – itthon, a BOK-csarnokban – a 67 kg-ban ezüstérmes lett, ezzel kvalifikálta magát az olimpiára, hétfőn pedig Kulcsár Krisztián át is adta neki a Lexus terepjáróját, amely októberig nála is lehet.

Korpási Bálint egyébként azon a bizonyos kazahsztáni, nurszultáni világbajnokságon a 72 kg-ban bronzérmes lett, a vb- és Eb-címét is ebben a súlycsoportban szerezte, miként a további hat világversenyes érmét is – ám ez nem olimpiai kategória. Így a 33 éves versenyző tíz esztendő után lefogyott 70 kilogramm alá, a BOK-csarnokban a 67 kg-ban mérette meg magát, és sikerrel járt. Bár volt egy nehéz pillanata, amikor a negyeddöntőben majdnem két vállra került, de azt a helyzetet is megoldotta.

Kulcsár Krisztián hétfőn átadta a kulcsokat Korpási Bálintnak
Fotó: MOB

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.