Lewandowski kihagyhatja a Magyarország elleni vb-selejtezőt

A magyar válogatott Lengyelország ellen kezdi meg a 2022-es világbajnokság selejtezősorozatát Budapesten március 25-én. Németországban arról írnak, hogy a lengyelek legnagyobb sztárja, Robert Lewandowski nem biztos, hogy pályára léphet a válogatottban, ugyanis a Bayern München nem akarja elengedni a karanténszabályok miatt. Ugyanez egyébként Dárdai Pál Hertháját is érinti.

Magyar Nemzet
2021. 03. 10. 13:45
2018 World Cup Qualifications - Europe - Poland vs Montenegro
Robert Lewandowski, a lengyelek legjobbja Fotó: Kacper Pempel Forrás: REUTERS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Paulo Sousa, a lengyel válogatott szövetségi kapitánya múlt héten hirdette ki a március végi vb-selejtezőkre összeállított keretét, amelyben természetesen Robert Lewandowski is helyet kapott. A német Sky Sport értesülései szerint azonban közel sem biztos, hogy a világ jelenlegi legjobb csatára pályára lép a Puskás Arénában Marco Rossi együttese ellen. Azt írják, hogy a Bayern München nem akarja elengedni sztárját a lengyel válogatott márciusi mérkőzéseire.

Lengyelország március 25-én Magyarországra látogat, három nappal később Andorrát fogadja otthon, majd 31-én Angliában lép pályára. Ez utóbbi meccs okozza a problémát, hiszen a koronavírus brit mutánsa miatt Angliából Münchenbe visszatérve Lewandowski tíz nap karanténra lenne kötelezett, amelyet negatív teszttel sem válthat ki. Emiatt ki kellene hagynia a Bayern bajnoki rangadóját a második helyezett RB Leipzig otthonában, majd a BL-negyeddöntő első meccsét és még az Union Berlin elleni Bundesliga-mérkőzést is.

Nincs hír arról, hogy a bajor klub érvényre tudja-e juttatni az akaratát, illetve az a verzió is elképzelhető, hogy Lewandowski Magyarország és Andorra ellen még pályára léphet, de Angliába már nem utazik el a válogatottal, ám egyelőre, egy kalap alá véve, márciusi meccsekről írnak.

A lengyelek angliai mérkőzése Dárdai Pált is érzékenyen érintheti, hiszen a Hertha csatára, Krzysztof Piatek is kerettag, így rá is tíznapos karantén várna, miközben a berlinieknek minden pontra szükségük van a bennmaradás kivívásához.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.