Megunhatatlan: Fucsovics–Rubljov egy hónapon belül harmadszor

A Miamiban zajló, 4,3 millió dollár (1,3 milliárd forint) összdíjazású, kemény pályás tenisztorna második fordulójában a 29. helyen kiemelt Fucsovics Márton a selejtezőből érkező, ausztrál Thanasi Kokkinakis ellen 7:6, 6:7, 6:4-re győzött.

Forrás: NSO2021. 03. 28. 8:21
FUCSOVICS
A tavalyi emlékekből tud töltekezni Fotó: Peter Dejong Forrás: MTI_AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

kiemeltként csak a második fordulóban lépett először pályára a Miamiban zajló ATP-tornán. Ellenfele a világranglista 243. helyén álló, 24 éves ausztrál Thanasi Kokkinakis volt, aki három éve, ugyancsak Miamiban Roger Federert is megverte, és 2016-ban a 69. helyen is jegyezték a világon. Most a selejtezőből indulva jutott el a 23. fordulóba, miután az első körben a japán Mocsizuki Sintarót két szettben győzte le. Fucsoviccsal először találkozott.

Az első szettben csak a 29 éves magyarnak volt bréklabdája, méghozzá három is, de azokat az ausztrál hárította, így rövidítés döntött, melyben 3:1-nél vette el először ellenfele adogatását Fucsovics, és onnan már be is húzta a játszmát.

Fucsovics Márton győzelemmel kezdett Miamiban
Fotó: MTI/AP/Peter Dejong

A második szettben fordult a kocka. Kokkinakisnak volt hat bréklabdája, de Fucsovics az összeset hárította. Így jöhetett ismét a rövidítés, aminek az elején az ausztrál egymás után három pontot is megnyert, aminek köszönhetően sikerült egyenlítenie.

A döntő játszmában több brék is volt: előbb Fucsovicsnak sikerült 2:2 után, de Kokkinakis azt nem sokkal később visszavette, és 4:4-nél egyenlített. Rögtön utána azonban nem tudta hozni a sajátját, így Fucsovics 7:6, 6:7, 6:4-re győzött, és bejutott a harmadik fordulóba. Következő ellenfele ismét az az orosz Andrej Rubljov lesz, akitől idén Rotterdamban és Dubaiban is kikapott. Legutóbb, 2017-ben az oroszok elleni Davis-kupa mérkőzésen győzte le őt.

A negyedik helyen kiemelt Rubljov a második fordulóban Tennys Sandgren ellen győzött 6:1, 6:2-re.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.