Nagy Ádám csapatának jót tett az edzőváltás, ő gólpasszt adott

Ezúttal csak gólpasszig jutottak el a külföldön játszó magyar futballisták, egész pontosan Nagy Ádám és Kalmár Zsolt jeleskedett ebben a kategóriában. A hét végén az RB Leipzig és az NK Osijek is kétgólos hátrányból tudott nyerni, az eszékieknél még nem lépett pályára Gyurcsó Ádám, akit a múlt héten mutattak be az új klubjánál.

2021. 03. 01. 7:46
Nagy Ádám
Fotó: Rogan/JMP Forrás: Bristol City FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

pompás hetet zárt, és könnyű belátni, rá is fért ez a magyar középpályásra és a csapatára, a Bristol City-re is. Az angol másodosztályban szereplő csapat annyira pocsék teljesítményt nyújtott az utóbbi időben, hogy a klub hat, zsinórban elveszített bajnoki meccs után, február 17-én kirúgta Dean Holden vezetőedzőt, 23-án pedig bejelentette, hogy az idény végéig Nigel Pearson irányítja az együttest. Az 57 éves szakember tapasztalt embernek számít a szakmában, többször dolgozott már a Premier League-ben is, az előző bajnoki évben például a Watford kispadján ült, ám két fordulóval a vége előtt menesztették a végül kiesett csapattól.

 

Nagy Ádám jó formában van, és csapata, a Bristol City is feltámadt a múlt héten
Fotó: Bristol City FC

 

Nigel Pearson kinevezésének a napján megszakadt a Bristol City rossz sorozata, 3-1-re idegenben győzte le a Middlesbrough-t, és Nagy Ádám gólpasszt adott. Ekkor az új edző még nem vette át az irányítást, most szombaton viszont már teljes mellszélességgel látta el a feladatát, és a csapat újra nyert. Ez volt a Championship 33. fordulója, és a Bristol a dobogóért harcoló Swansea otthonából is elhozta a három pontot. Nagy Ádám ezúttal is tagja volt a kezdőcsapatnak, ismét jól játszott, rengeteget dolgozott a középpályán, és több labdaszerzése is volt, végül a 95. percben cserélte le az edzője. Az első félidőben nem esett gól, a fordulás után pedig gyorsan hátrányba került a Bristol egy tizenegyest követően, ám innen is képes volt felállni, végül 3-1-re nyert Nagy Ádám csapata.

A Bristol ezzel feljött a 11. helyre, és hat pontra közeledett az osztályozót érő hatodik helyhez.

Szlovákiában az alapszakasz utolsó előtti fordulóját játszották. A Dunaszerdahely megszerezte idei első győzelmét, a Zemplín Michalovce, azaz a Nagymihály ellen tudott nyerni 2-1-re, és Kalmár Zsolt végigküzdötte a meccset, utóbbi gólpasszt adott. A DAC mindenféleképpen a második helyen zárja az alapszakaszt, amelynek az utolsó fordulójában a hét pont előnnyel az első helyen álló Slovan Bratislava vendége lesz. A pozsonyi együttes Holman Dávid nélkül győzött 5-0-ra a Sered otthonában.

 

A DAC mérkőzésének az összefoglalója Kalmár gólpasszával

 

Horvátországban magyar szempontból az volt a hét témája, hogy az ott szereplő két magyar légiós mostantól ugyanannak a klubnak a kötelékébe tartozik. Gyurcsó Ádám elhagyta a Hajduk Splitet, és kedden bemutatták az NK Osijeknél.

– Igen, bátran mondhatjuk, hogy az én kezdeményezésemre döntött úgy a klub, hogy szerződteti a huszonkilenc éves játékost – fogalmazott Nenad Bjelica, az eszékiek szakmai stábjának vezetője a bevezetőjében. – Még a lengyelországi edzősködésem idejéből ismerem a labdarúgómat, hiszen a Lech Poznan edzője voltam, amikor Ádám a Pogonban futballozott – mondta a szakember. – Láttam már ott is, mire képes, éppen ezért voltam amellett, hogy Eszékre kerüljön. Az akkori információk, majd a horvát bajnokságban nyújtott teljesítménye, amelyet már én is a horvát ligában dolgozva tapasztaltam, meggyőzött minket arról, hogy érdemes szerződtetni.

 

Nenad Bjelica és Gyurcsó Ádám a bemutatáskor
Fotó: Nk-Osijek.hr

 

A hét végén az eszéki együttes a Varaždin vendége volt, és 0-2-ről fordítva 3-2-re győzött, Kleinheisler László az első félidőt töltötte a pályán, Gyurcsó Ádám pedig egyelőre csak a kispadig jutott el, a csapat pedig a második helyen áll azonos pontszámmal a Dinamo Zagreb előtt, de egy meccsel többet játszott.

Hasonlóan nagyot fordított a német Bundesligában az RB Leipzig is , amely hazai pályán húsz perc elteltével kétgólos hátrányban találta magát a Mönchengladbachhal szemben. A lipcsei együttes, amelyben ott volt végig és is – még mindig sérült –, innen tudott nyerni úgy 3-2-re, hogy a győztes gólt a 94. percben szerezte. A Mainz hazai pályán kapott ki 1-0-ra az Augsburgtól, Szalai Ádámot a 64. percben lecserélték. A Freiburg viszont idegenben nyert 2-0-ra a Leverkusen ellen, hosszú sérülésből felépülve a kispadra ülhetett le.

Törökországban a Fenerbahce 1-0-ra győzött a hetek óta nyerésben lévő Trabzonspor vendégeként, és ezzel megduplázta az előnyét az üldözője előtt: a Fener 54 ponttal áll a harmadik helyen, a hetes bajnoki győzelmi szériáját lezárni kényszerült Trabzon 48-cal követi. végigjátszotta a rangadót. Megyeri Balázs csapata, a Göztepe 1-0-ra nyert Varga Kevin együttese, a Kasimpasa ellen, Megyeri kispados volt, Varga kezdett, és a 74. percben lecserélték.

A Fenerbahce győztes gólja

 

Cipruson nikóziai derbit rendeztek, az Olimpia fogadta az Omóniát, amely Lang Ádámot a kispadon jegelte, nyert 1-0-ra, és egy pont előnnyel a tabella élén áll. Svájcban a Lausanne 2-0-ra legyőzte a Luganót, amely nem nevezte a meccsre Kecskés Ákost. Hollandiában a Heracles Szőke Adriánnal a kispadon játszott 2-2-t a Twntével. A szerb bajnokságban a Partizan Beograd megsemmisítő, 6-0-ás vereséget mért vendéglátójára, az Indjija együttesére, Holender Filip az 54. percben állt be, és ezúttal sem gól, sem gólpassz nem fűződik a nevéhez. Bese Barnabás csapata, a belga Leoven hétfőn este fogadja az Antwerpent.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.