Sousa azt mantrázza, a lengyelek győzelmet érdemeltek volna

Paulo Sousa mit sem változott, amióta elhagyta Magyarországot. Ugyanolyan elánnal győzködi a hallgatóságát, mint egykoron a Videoton trénereként. Futballistának és edzőnek sem rossz, mégis lehet, hogy pályát tévesztett, valójában politikusnak született. Vagy prédikátornak, fejvadásznak, esetleg termékmenedzsernek.

Magyar Nemzet
2021. 03. 26. 1:00
Paulo Sousa
Paulo Sousa szuggesztív egyéniség, az biztos Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismerjük el, Paulo Sousa nagyon jó érzékkel „nyúlt bele” a meccsbe. Az első és a második gólt is csereként beállt játékos, Piątek, illetve Jóźwiak szerezte. Kész szerencse, hogy ez nem került szóba a sajtótájékoztatón, mert a végén még szobrot kellett volna emelni neki. A lengyelek kapitánya így is kissé dölyfösen beszélt a lengyelek elleni világbajnoki selejtezőt követően.

– Küzdelmes meccs volt, kerestük a réseket. győzelmet érdemeltünk volna, mert mi jobban akartuk a sikert, többet tettünk érte. De gratulálnunk kell az ellenfelünknek is, mert jól játszott – mondta egyszer. Aztán még egyszer, majd még egyszer, újra és újra szóba hozta, hogy győzelmet érdemeltek volna, mert a kiválóan felkészített csapata többet tett a sikerért.

Hát, azért nem egészen így láttuk.

A lengyel kollégák kellemetlenkedő kérdését is gyorsan leszerelte. Kockázatos volt Heliket a kezdőcsapatba jelölni Glikkel szemben, hiszen ilyen szinten még nem nagyon játszott, s bizony hibázott is, vetették fel neki, amire így reagált:

– Kockázat nélkül nincs eredmény a futballban. Nem félünk ilyen döntéseket meghozni. Nem Helik miatt kerültünk hátrányba, hanem mert bizonyos szituációkban nem jó megoldást választottunk – felelte, majd máris rátért arra, hogy kiváló a csapat mentalitása, és persze győzelmet érdemeltek volna.

Sousa egy megállapításával azonban egyetérthetünk.

– Ebben a sorozatban szükség lenne VAR-ra, most is láthattuk, hogy nagyon sok kétes szituáció volt, amelyeket nehéz volt megítélni – fejtegette. S bizony ez így igaz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.