Elege lett a zaklatásból, Thierry Henry drasztikus lépést tesz

A világ- és Európa-bajnok Thierry Henry megelégelte a rasszizmust, a zaklatásokat és a mentális bántalmazást az online térben, ezért úgy döntött, hogy holnaptól törli magát az összes közösségi médiás felületről. Szándékát a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be.

Magyar Nemzet
2021. 03. 26. 19:02
Thierry Henry
Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Angliában egyre több labdarúgó számol be arról, hogy mennyi rasszista üzenetet kap a közösségi médiában, és alighanem ugyanezt szenvedi meg Thierry Henry is, aki most azonban véget vet ennek.

„Sziasztok! Holnap reggel törlöm magam a közösségi média összes felületéről, és ez nem is változik addig, ameddig a hatalom emberei nem tudják ugyanolyan eszközökkel szabályozni a saját platformjaikat, mint amiket akkor alkalmaznak, ha valaki megsérti a személyiségi jogokat. A rasszizmus, a zaklatás és az ezekből fakadó mentális bántalmazások mennyisége túl sok ahhoz, hogy figyelmen kívül tudjam hagyni. Túl egyszerű egy fiókot létrehozni névtelenül, és következmények nélkül zaklatni másokat. Amíg ez nem változik, az összes közösségi médiában megtalálható oldalamat letiltom. Remélem, hamarosan lesz változás” – írta ma Henry a hivatalos Facebook-oldalán.

Hi Guys

From tomorrow morning I will be removing myself from social media until the people in power are able to...

Közzétette: Thierry Henry2021. március 26., péntek

 

A francia válogatottal 1998-ban világ-, 2000-ben Európa-bajnok labdarúgó 2014-ben vonult vissza, a New York Red Bulls volt az utolsó klubja. Az Arsenalban valóságos klublegenda volt, 228 góljával az együttes történetének legeredményesebb játékosa, de a Bajnokok Ligáját végül a Barcelonával nyerte meg 2009-ben. Manapság edzőként dolgozik, bár nemrég, február végén családi okokra hivatkozva távozott a Montreal Impact csapatától.

Henrynak a Facebookon tízmilliós tábora van, ezen kívül a nagyobb közösségi médiás felületeken van még 2,7 millió követője az Instagramon és 2,3 millió a Twitteren. A három oldalon így összesen 15 millió követőt tudhat a magáénak. Legalábbis még ma, ígérete szerint holnaptól ez a szám nullára csökken. Pedig a sportolóknak a közösségi média fontos bevételi forrást jelent, hiszen az ottani népszerűségük jelentősen meghatározza a reklámértéküket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.