Rosszul viselte a skót, hogy a fejére esett egy motor + videó

Őrült futamot hozott vasárnap a gyorsaságimotoros-világbajnokság Dohai Nagydíján a Moto3-as verseny.

2021. 04. 05. 9:42
null
Forrás: Twitter/MotoGP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrült futamot hozott vasárnap a gyorsaságimotoros-világbajnokság Dohai Nagydíján a Moto3-as verseny. A 18 körös futamot úgy nyerte meg a 16 éves, spanyol vb-újonc Pedro Acosta egy KTM nyergében – ez volt a második versenye a világbajnokságon –, hogy hetedmagával a bokszutcából kellett rajtolnia a mezőny után. Acosta az utolsó kör elején állt az élre, s mivel egy héttel korábban a vb-sorozat nyitó versenyén – ugyanezen a pályán, a Katari Nagydíjon – második lett, vezet az összetettben.

Pedro Acosta nagy győzelmet aratott:

A Moto3-as verseny a 15. körben történtek miatt is emlékezetes marad. A végül másodikként leintett dél-afrikai Darryn Binder (Honda) és a spanyol Jeremy Alcoba (Honda) utóbbi hibájából koccant, és a spanyol járta meg, bukott, majd magával sodorta a mögötte érkező John McPhee-t (Honda). A skótot éppen a fején találta el a motorja. Mindkét versenyző a sóderágyban kötött ki, majd felpattanva McPhee rátámadt a „bűnösre”, aki nem hagyta magát. A dulakodásban a dühös skót még meg is akarta rúgni az ellenfelét. A versenybíróság mindkettőjüket ezer euróra büntette meg, továbbá a következő futamon a bokszutcából kell rajtolniuk, Alcobának öt, McPhee-nek tíz másodperccel a mezőny után. A skót indulataira azért az némiképp magyarázat, hogy egy héttel korábban is hasonló módon esett ki a versenyből, akkor is egy hibázó versenyző sodorta el…

Az ütközés…

…és az is, ami utána történt:

A világbajnokság második futamán a MotoGP versenyét a francia Fabio Quartararo (Yamaha) nyerte meg honfitársa, a Ducatival versenyző Johann Zarco előtt, aki egy hete is a második helyen ért célba, így összetettben az élen áll a dohai nyitány után.

MotoGP, 22 kör (118,36 km):

1. Fabio Quartararo (francia, Yamaha) 42:23.997 perc

2. Johann Zarco (francia, Ducati) 1.457 mp h.

3. Jorge Martin (spanyol, Ducati) 1.500 mp h.

A vb állása: 1. Zarco 40 pont, 2. Quartararo 36, 3. Maverick Vinales (spanyol, Yamaha) 36

Moto2, 20 kör (107,6 km):

1. Sam Lowes (brit, Kalex) 39:52.702 perc

2. Remy Gardner (ausztrál, Kalex) 0.190 mp h.

3. Raul Fernandez (spanyol, Kalex) 3.371 mp h.

A vb állása: 1. Lowes 50 pont, 2. Gardner 40, 3. Fernandez 27

Moto3, 18 kör (96,84 km):

1. Pedro Acosta (spanyol, KTM) 38:22.430 perc

2. Darryn Binder (dél-afrikai, Honda) 0.039 másodperc hátrány

3. Niccolo Antonelli (olasz, KTM) 0.482 mp h.

A vb állása: 1. Acosta 45 pont, 2. Binder 36, 3. Jaume Masia (spanyol, KTM) 32

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.