Dárdai Pál és a Hertha átverte a berlini játékosokat

„Élve felzabáltak volna, a Hertha pedig kiesik” – magyarázza a magyar szakember, miért kellett valótlant állítani.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2021. 05. 26. 7:29
DÁRDAI Pál
Dárdai Pál elmondta, miért lesz fontos a csapatának Boateng játéka Fotó: MTI/EPA/Getty Images/Maja Hitij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes információra bukkant a Nemzeti Sport Dárdai Pállal kapcsolatban a Berliner Zeitungban. A Bundesligában a Herthát benntartó magyar tréner elárulta, hogy januárban csak fél évre vállalta el az első csapat irányítását, ám másfél éves szerződést kommunikáltak, hogy a labdarúgók motivációját a szükséges szinten tarthassák.

– Nagyon hezitáltam, amikor felkértek, hogy vegyem át az első csapatot, mert az ifiknél jól éreztem magam, a profik viszont újra és újra ugyanazt a hibát követték el. Ebbe nagyon könnyű lett volna belebukni – nyilatkozta a Berliner Zeitungnak akinek továbbra is kérdéses a jövője, pedig amikor átvette a csapat irányítását, a klub másfél évre szóló szerződést kommunikált.

És itt jön a trükk, a megállapodás ugyanis sohasem tartott 2022 nyaráig, csak fél évre szólt. A csapatot azonban meg kellett nyugtatni, motiválni kellett.

– Megmondtam, hogy nem megyek be úgy az öltözőbe, hogy csak három és fél hónapra szól a szerződésem. Élve felzabáltak volna, a Hertha pedig kiesik – mondta Dárdai, pontosan tudva, hogy így a játékosok mögé állnak, küzdenek érte és a klubért. – Több esetben is láttuk, mi történik akkor, ha egy csapat úgy játszik, hogy tudja, az edzője az idény végén távozik (a Borussia Mönchengladbachra és az Eintracht Frankfurtra utalt – a szerk.), az eredményesség határozottan visszaesett. Ha mi is ezt tettük volna, három ponttal kevesebbet szerzünk, és kiesünk. Ehhez kell a pszichológia.

Hogy Dárdai Pál végül is marad-e 2022 nyaráig, még függőben van, az új ügyvezetőn, Fredi Bobicon múlik. Dárdai azonban nem izgul a döntés miatt.

– Meglátjuk. Mindegy, hogy az öregfiúkat vagy az U9-et készítem fel, bármi jöhet, amíg meccs van a hét végén, és reklamálhatok picit a bíróknál – mondta tréfálkozva Dárdai, hozzátéve, lehet az első csapat edzője vagy az U16-é, biztos, hogy a Balatonon tölti a nyár nagy részét, elvonulva a nyilvánosságtól.

– Biztos, hogy a Herthánál maradok, csak akkor rúgnának ki, ha az Union Berlin felszerelésében mutatkoznék – sütött még el egy poént Dárdai Pál, majd gratulált a Bundesligát hetedik helyen záró városi riválisnak.

Dárdai Pál eddig a szerződésével kapcsolatos „trükközésről” akkor sem tett említést, amikor a bennmaradást ünnepelve egy kubai szivarra gyújtva nyilatkozott.

Dárdai: újabb egy év?

A Hertha BSC új klubmenedzsere, Fredi Bobic ugyan hivatalosan csak június elsejétől lép hivatalba a berlinieknél, ám a hírek szerint a háttérben már megkezdte az egyeztetéseket a keretben és a szakmai stábban történő változásokról. Természetesen a német sajtóban is az egyik legfőbb témát a csapatot újfent megmentő Dárdai Pál jövője jelenti, a Bild szerint pedig Bobic meg is hozta döntését a vezetőedzőről. A német portál úgy tudja, hogy az új klubmenedzser is Dárdaival képzeli el a jövőt, és egyéves szerződéshosszabbítást ajánlott neki – írja a Csakfoci.hu.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.