Lőw Zsolt különleges kapcsolatot ápol Timo Wernerrel

Lőw Zsolt második döntőjére készül a labdarúgó Bajnokok Ligájában: a magyar szakember tavaly a Paris Saint-Germain, idén pedig a Chelsea révén lesz érdekelt. Lőw a szombati fináléról és a játékosokkal való kapcsolatáról is mesélt a Nemzeti Sportnak.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 05. 27. 17:03
Lőw Zsolt
Lőw Zsolt figyeli a bemelegítést Fotó: REUTERS/Adrian Dennis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája idei kiírásának két döntőse, a Chelsea és a Manchester City a közelmúltban kétszer is megmérkőzött egymással, és mindkét alkalommal a londoniak kerültek ki győztesen az összecsapásból. Áprilisban a FA-kupa elődöntőjében 1-0-ra, májusban pedig a Premier League-ben 2-1-re diadalmaskodott Thomas Tuchel együttese. A német segítője, Lőw Zsolt elmondta, a két mérkőzés is segíti felkészülésüket a szombati fináléra.

– Mind a két tavaszi meccsen voltak hasonlóságok és eltérések is. A Manchester City a második összecsapáson változtatott a szerkezetén, más taktikával igyekezett megnehezíteni az életünket. A döntőre úgy készülünk fel, hogy a két találkozót elemezve igyekszünk megtalálni a kiskapukat. A City ellen nincsenek „nagykapuk”, nincsenek nagy terek, aligha lesz a szombati a száz helyzet mérkőzése. Mindkét gárda jól védekezik, nehéz ellenünk ígéretes lehetőségeket kialakítani, és vetélytársunk sem arról híres, hogy könnyű bevenni a kapuját. Nagy taktikai csata várható, fontos szerepe lesz a mentális tényezőknek: a labdarúgók miként kezelik a nyomást, kiket ösztökél a teher jobb teljesítményre, esetleg mely sztárokat bénít meg. Ezért hangsúlyos, hogy a futballszakmai szempontok mellett foglalkozzunk a játékosok lelkével is – fogalmazott a Chelsea másodedzője.

Lőw Zsolt figyeli londoni tanítványai bemelegítését
Fotó: Reuters/Adrian Dennis

– Azt vallom, hogy minden labdarúgóra ugyanannyi figyelmet és időt kell szentelni. Nekem mindegyik futballista ugyanannyira fontos, függetlenül attól, mennyit játszik. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy másodedzőként nem kell mindig megtartanom a három lépés távolságot. Szeretem a munkámban, hogy hozzám bármikor bizalommal fordulhatnak, megnyílhatnak előttem, talán emiatt könnyebben engednek közelebb magukhoz. Jó környezetben a játékosok is jobban teljesítenek – tette hozzá.

Lőw Timo Wernerről is kifejtette a véleményét, akit sok kihagyott helyzete miatt rengeteg kritika ér, mióta 2020 őszén Londonba tette át a székhelyét.

– Különleges munkakapcsolat fűz hozzá, mert dolgoztam már vele Lipcsében. Félszavakból és tekintetekből is megértjük egymást. Sokat beszélgetek vele. Balszerencsés időszakon megy keresztül, mert az idényben több gólját vették el, mint amennyit megadtak… Ettől függetlenül voltak szép pillanatai, kívánom, hogy a legszebb a szombati döntőben legyen.

A Lőw Zsolttal készült teljes interjút a Nemzeti Sport honlapján olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.