A magyar válogatott futballista, aki közelről ismeri a német kapitányt

Lisztes Krisztián 1997 és 2006 között futballozott a Bundesligában. Első németországi edzője a négyszeres világbajnok válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Joachim Löw volt. Lisztes csak jó tud mondani a Stuttgart korábbi szakvezetőjéről, csakúgy, mint az Eb-n szereplő magyar válogatottról. A támadók közül Sallai Roland a kedvence, Willi Orbánt igazi vezéregyéniségnek tartja.

Szilágyi
2021. 06. 23. 6:30
15.06.97 VfB Stuttgart Empfang am Rathaus DFB-Pokal Sieg 1997 Deutschland, Berlin, 15.06.1997, Fussball, Bundesliga, Vf
Hátra tolt baseball-sapkában a jelenlegi német kapitány, mögötte a hullámos hajú magyar tehetség ünnepli a Stuttgart Német-kupa győzelmét Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első magyar BL-gól szerzője, Lisztes Krisztián 1997-ben igazolt a Ferencvárostól a Vfb Stuttgarthoz. Többen a magyar Maradonát látták benne, de az itthon megszokott játékstílusa a kezdetekben nem érvényesült, a bolgár Krasszimir Balakov volt a csapat első számú irányítója.

A történelmi magyar gól a Bajnokok Ligájában a Grashoppers ellen 1995-ben:

A technikás középpályás 1997. február 22-én mutatkozott be a Bundesligában, a jelenlegi német szövetségi kapitány, Joachim Löw cserélte be a Karlsruhe ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen. – „Jogi” még a pályája elején járt, de már akkor látszott, hogy felkészült szakember: az edzésvezetésben és a pedagógiai módszereit tekintve is jó élményeim vannak vele kapcsolatban. A felkészültségét mi sem bizonyítja jobban, hogy 2014-ben a világbajnoki címig vezette a német válogatottat. Az emberi nagyságát mutatja, hogy belátta a tévedését, és részben a közvélemény nyomására belátta, hogy szükség van a korábban mellőzött, tapasztalt játékosokra. Ezért hívta vissza a csapatba Mats Hummelst, Jerome Boatenget és Thomas Müllert – mondta a 49-szeres válogatott korábbi futballista.

Lisztes (jobbra) Stuttgartból ismeri Joachim Löwöt
Fotó: DPA/Bernd Weissbrod

Lisztes tudja, hogy a portugálok ellen 0-1-ről 4-2-re fordító, jelenleg három ponttal álló német válogatott a mai mérkőzés esélyese. Azzal is tisztában van, hogy hihetetlen bravúr kellene a müncheni győzelemhez. A csoda lehetőségét ugyanakkor nem veti el, hiszen az eddig látott teljesítmény alapján van mire alapozni.

és emberfeletti munkát végeznek a védelemben. Orbán igazi vezéregyéniség, az ő lendülete, hite átragadt a többiekre, egységes, szervezett csapat képét mutatja a magyar válogatott – fogalmazott az 1996-os atlantai olimpián is szerepelt technikás középpályás. Lisztes kiemelte szerepét, a magyar válogatott támadó szekciójában az ő játéka meghatározó. – Bátran futballozik, képzett, technikás játékos, egy az egyben mindenkire veszélyes lehet. Az eredményesség és a hatékony támadójáték érdekében j lenne, ha többen is fel tudnának zárkózni mellé. Hiszen ne felejtsük el, a németek ellen fel kell vállalnunk a támadójátékot a bravúr érdekében – fogalmazott Lisztes Krisztián.

Kövesse a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.