Benzema visszatérése előhozta a régi problémát

Franciaország világbajnokként a hamarosan rajtoló Európa-bajnokság fő esélyese. Didier Deschamps válogatottja a Real Madrid sztárja, Karim Benzema nélkül ült fel a futballvilág trónjára, az Eb-re mégis visszatér a támadó, aki vegyes érzelmekkel gondolhat vissza a Wales elleni második bemutatkozására.

Magyar Nemzet
2021. 06. 03. 9:49
Benzema lő...
Fotó: Daniel Cole Forrás: AP Photo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

ott folytatta, ahol abbahagyta. A Real Madrid játékosa 2007 és 2015 között 81-szer szerepelt a francia válogatottban, azóta viszont nem számolt vele Didier Deschamps szövetségi kapitány, először a támadó zsarolási botránya miatt, majd már azért sem, mert Benzema rasszizmussal vádolta döntése miatt a szakembert.

Az Eb-keretbe mégis visszahívta Deschamps a futballistát, bár a szövetségi kapitány nyilatkozatai nem voltak meggyőzők.

– Ha megbocsátásról beszélnénk, az nagy szó lenne. Nem Didier Deschamps-ról, az emberről van szó, hanem Didier Deschamps-ról, az edzőről – hárította el a kapitány a Benzemához fűződő viszonyára vonatkozó kérdéseket.

Az biztos, hogy Benzema visszatérésével papíron még tovább erősödött a nélküle is nagyszerű francia válogatott, a második bemutatkozásán azonban rögtön kiütközött a támadó régi hibája is. Benzema a szintén Eb-résztvevő Wales elleni felkészülési mérkőzésen büntetőt hibázott, ahogy az első korszakában is elrontotta az utolsó két tizenegyesét a nemzeti csapat mezében, a 2014-es világbajnokság csoportkörében Svájc, majd barátságos találkozón Svédország ellen.

A franciák Benzema hibái ellenére mindhárom meccset megnyerték, igaz, szerda este Wales ellen megkönnyítette a dolgukat, hogy a büntetőt is okozó kezezéséért Neco Williams piros lapot kapott, így a világbajnok több mint egy órán át emberelőnyben futballozott.

és Ousmane Dembélé is betalált az elképesztően erős francia támadósorból, utóbbi találathoz pedig Benzema adta a gólpasszt, javítva az estéjén. Az Eb-n viszont aligha ő lesz kijelölve első számú ítélet-végrehajtónak. Deschamps nem marasztalta el Benzemát a kihagyott tizenegyes miatt.

– Karimnak nem volt szerencséje, de egyébként jó teljesítményt nyújtott a mérkőzésen. Ha gólt lő, biztosan örült volna neki, ahogy én is, de ha későbbre tartogatja, ám legyen – fogalmazott a szövetségi kapitány a Wales ellen aratott 3-0-s győzelem után.

Franciaország a tavalyról elhalasztott Európa-bajnokságon Magyarországgal, Németországgal és a címvédő Portugáliával együtt az F csoportban szerepel. A világbajnok válogatott június 8-án még Bulgária ellen is felkészülési találkozót vív hazai pályán, utána érkezik magyarországi főhadiszállására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.