időjárás 2°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Horner és Wolff új szintre emelte a szócsatákat

Magyar Nemzet
2021.06.05. 17:42
Horner és Wolff új szintre emelte a szócsatákat

Az azeri versenyhétvégén tovább folytatódott a cicaharc a Formula–1-ben szereplő Mercedes és Red Bull csapatfőnökei között. A piszkálódásokat és a fenyegetéseket követően immár a sértegetések talajára lépett Toto Wolff és Christian Horner.

Az egyéni világbajnoki címért versengő pilótáik, Lewis Hamilton (Mercedes) és Max Verstappen (Red Bull) korábban kijelentették, ők nem akarnak mentális hadviselést folytatni, azonban főnökeikre ez láthatóan nem igaz, mivel minden versenyhétvégén megtalálják egymást néhány keresetlen szóval.

Ezúttal a bikákat irányító Christian Horner adta meg az alaphangot, aki a pénteki bakui szabadedzések után kijelentette, ő Toto Wolff helyében befogná a száját, ha az autóján a Mercedeséhez hasonló első szárny lenne. Szerinte ugyanis szemmel látható, hogy az ő első szárnyuk még nagyobb mértékben hajlik, sőt Azerbajdzsánban az autó hátsó szárnya sem volt merev.

A két istálló közti ellentét hátterében ugyanis részben a Red Bull – a Mercedes szerint túl hajlékony – hátsó szárnya áll. A német csapat már többször is kifejezte nemtetszését a karosszériaelem miatt, és a Monacói Nagydíj után óvással is fenyegetőztek, amennyiben a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) az Azeri Nagydíj előtt nem indít alapos vizsgálatot az ügyben. A jelenlegi tervek szerint a FIA a két hét múlva megrendezendő Francia Nagydíjtól kezdve szigorít a hátsó szárnyak terheléses tesztjein.

Wolff szombaton vágott vissza Christian Hornernek, és az angol windbag kifejezéssel élve fárasztóan sokat beszélő embernek nevezte őt, aki szeret a kamerák előtt szerepelni.

– Az egész csak a csipkelődésről szól. Könnyű csipkelődni, ha te vagy az élen, de azt gondolom, hogy ennél szerényebben kellene viselkednie – nyilatkozta a Sky Sportsnak a Mercedes csapatfőnöke.

Az osztrák azt is elárulta, Bakuban sor kerülhet-e a beígért óvásra. – Ez továbbra is nyitott kérdés. A legutóbbi, a flexibilis első szárny miatt benyújtott óvás is a Red Bull ellen történt 2014-ben, szóval Horner nem először került ilyen helyzetbe. De tovább kell lépnünk – fogalmazott.

Wolff arra utalt, hogy a 2014-es Abu-Dzabi Nagydíj időmérő edzéséről a látványosan hajlékony első szárnyak miatt kizárták a Red Bull mindkét pilótáját, Sebastian Vettelt és Daniel Ricciardót, emiatt vasárnap a bokszutcából kellett elrajtolniuk.