Öt éve így hökkentettük meg a portugálokat + videó

A későbbi bajnok luzitánok majdnem pont nélkül maradtak a magyar válogatott ellen.

Magyar Nemzet
2021. 06. 15. 10:41
Portugália
Dzsudzsák Balázs öt éve Cristiano Ronaldóval beszélgetett a magyar–portugál meccs után Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Labdarúgó-válogatottunk kedd este megkezdi szereplését az Európa-bajnokságon, 18 órakor Portugália legjobbjaival meccsel. Kétségtelen, hogy nem a magyar nemzeti csapat számít a találkozó esélyesének , de ez a 2016-os kontinensviadalon is így volt, a későbbi bajnok luzitánok mégis majdnem pont nélkül maradtak a mieink ellen. Gera Zoltán gyönyörű találata és duplája okán folyamatosan futottak az eredmény után, de mindannyiszor képesek voltak az egyenlítésre, Nani egyszer, kétszer volt eredményes, így 3-3-mal ért véget a meccs.

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=rvFW_0KQCQU&ab_channel=ClassicMatchClassicMatch&ucbcb=1

F csoport, 3. forduló:

Magyarország–Portugália 3-3 (1-1)

Gólszerző: Gera (19.), Dzsudzsák (47., 55.), ill. Nani (42.), Cristiano Ronaldo (50., 62.).

Portugália végül csak nehézkesen, a harmadik helyen jutott tovább az F jelű négyesből, Magyarország viszont csoportelsőként került a nyolcaddöntőbe. Hasonló szcenárió a mostani Eb-n elképzelhetetlennek tűnik, hiszen a portugálok mellett a legutóbbi két világbajnokság győztese, Németország (2014) és Franciaország (2018) szerepel még az F csoportban, de a magyar válogatott azért még okozhat meglepetéseket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.