Gulácsi Péter azt szeretné, ha most Manuel Neuer gratulálna neki

Kedden megérkezett Münchenbe a magyar válogatott, amely az utolsó csoportmeccsét Németország ellen játssza. A képlet egyszerű: győzni kell az Allianz Arenában, mert csak ebben az esetben juthat tovább a csapat a kieséses szakaszba. Az esti edzés előtt a játékosok közül Gulácsi Péter válaszolt az újságírók kérdésére.

2021. 06. 22. 18:42
Gulácsi Péter
20210620 Budapest EURÓPA-BAJNOKSÁG EURO 2020 F-CSOPORT, 2. FORDULÓ MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG labdarúgó mérkőzés Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet Képen: #1 Gulácsi Péter Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kézenfekvő volt Gulácsi Pétert kiültetni az újságírók elé. Az RB Leipzig kapusa igen nagy tekintélynek örvend Németországban, Manuel Neuerral vetekszik a Bundesliga legjobb kapusa címért, így jól ismeri az ellenfelet.

– Valóban nagyon különleges számomra ez a mérkőzés – kezdte – Az első két meccs az Eb-n azért volt különleges, mert otthon, a Puskás Arénában játszhattuk, most pedig olyan futballisták ellen lépünk pályára, akiket jól ismerek a hétköznapokból, csapattársaim is vannak közöttük. Az Európa-bajnokságot megelőző hetekben rengetegen kerestek a német médiából, kíváncsiak voltak a magyar válogatottra, de az utóbbi napokban már nem nyilatkoztam senkinek sem. Az Allianz Arenához fűznek kellemes emlékek, többnyire jól ment is a védés. Tavaly játszottunk itt egy három-hármat a Bayernnal, ami mindenki szerint pompás mérkőzés volt, de én a kapott három gól miatt azért nem repestem a boldogságtól. Ugyanakkor a Lipcsével itt még nem tudtunk nyerni, talán most jött el az ideje, hogy ebben a stadionban győzelmet ünnepelhessek.

 

Gulácsi Péter remek teljesítményt ünnepelhetett szombaton a franciák elleni mérkőzés után
Fotó: Mirkó István

Nyilvánvaló, hogy Gulácsi Péter segíthetett a szakmai stábnak kielemezni a német labdarúgókat, ám szerinte erre a segítségre nem lehetett égető szükség.

– Ezen a szinten ilyen klasszis futballisták ellen nagyon nehéz felkészülni, ráadásul őket mindenki ismeri, Németországon kívül is gyakran láthatják őket a futball iránt érdeklődők. Vannak persze tapasztalataim, ezeket meg is osztottam a szakmai stábbal, de nekünk szerda este csapatként kell olyan teljesítményt nyújtanunk, amilyet mutattunk a portugálok ellen nyolcvanöt percig , a franciák ellen pedig végig. Például a hírek szerint nem játszhat, mert sérült, és ha ez igaz, akkor innen kívánok a csapat nevében neki gyors felépülést, ám az biztos, hogy a német kapitánynak nem okoz gondot minőségi futballistával helyettesíteni őt.

Szóba került a rivalizálása Manuel Neuerral, a Bayern München kapusával. A kérdés az volt, hogy tekinthető-e a szerda esti mérkőzés a két kapus közötti csatának is, és Gulácsi Péter mit gondol kettőjükről.

– Nem sok kapust tudnék egy szinten megemlíteni Manuel Neuerral. Ő az utóbbi évtizedek legjobb kapusa, amit elért a pályafutása során, az önmagáért beszél, csaknem mindent megnyert, amit megnyerhetett a klubcsapatával és a válogatottal. Ami a szerdát illeti, azt szeretném, ha én egy fokozattal jobb tudnék lenni nála, és a végén ő gratulálhatna nekem.

Szergej Karaszjov nem a magyarok kedvence: az orosz játékvezető fújta a sípot öt éve az Európa-bajnokságon az Izland elleni csoportmeccsen, és az ítéletei gyakran nem nekünk kedveztek. Mint kiderült, az öltözőben ez egy szó erejéig sem volt téma:

– Nem tudjuk befolyásolni, hogy ki vezesse a meccseinket, ezért nem is érdemes erre figyelmet pazarolni. Fogjuk fel úgy, hogy öt éve egy sorsdöntő mérkőzésen vele a pályán sikerült kiharcolnunk a továbbjutást, és reméljük, hogy ez most is sikerülni fog.

Végül egy német kolléga rákérdezett az Allianz Arena tervezett szivárványszínű kivilágítására, amire az UEFA nem adott engedélyt. Emlékezetes, hogy Gulácsi Péter az év elején egy posztban kiállt a melegek jogai mellett, nyilván emiatt is kapta ezt a kérdést.

– A döntést az UEFA hozta, mi pedig nem foglalkoztunk vele. Mindenki tudja, mit gondolok a világról, de most kizárólag arra összpontosítok, hogy szerdán este boldoggá tegyük az országunkat és a szurkolóinkat. Ha minden a terveink szerint alakul, akkor nagy sikert érhetünk el, és nem szabad, hogy bármi is megzavarjon minket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.