Joachim Löw: Türelmes játék kell a veszélyes magyarok ellen

Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitány a csak szerda délelőtt tudja meg, hogy számíthat-e Thomas Müllerre, csapata egyik legjobbjára. Nagyon jó véleménnyel van a magyar csapatról, amely ellen türelmes futballra lesz szükségük. Elmondta, ő örült volna, ha szivárványszínűre világítják ki az Allianz Arénát.

Pajor-Gyulai László (München)
2021. 06. 22. 20:31
távozik a kapitány
22 June 2021, Bavaria, Herzogenaurach: Football: European Championship, Group F, final training for Germany at the Adi Dassler Stadium before the match against Hungary. German coach Joachim Löw walks across the pitch. Photo: Federico Gambarini/dpa (Photo by FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Federico Gambarini Forrás: dpa /AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német válogatott a saját kezében tartja a sorsát: ha legyőzi szerdán este a magyar válogatottat, akkor továbbjut, a franciák veresége esetén – ők a portugálokkal játszanak a Puskás Arénában – ráadásul meg is nyeri a csoportot. Joachim Löw szövetségi kapitánynak több játékos sérülése is gondot okozott, ám egy kivételével az orvosi stáb keddre már mindenkit harcra kész állapotba hozott. Az az egy viszont az egyik kulcsember, de még róla sem kell lemondania.

– Thomas Müller külön edzett, és szerda délelőtt dől el, hogy pályára léphet-e a magyarok ellen – számolt be a középpályás állapotáról Joachim Löw. – A pótlására több lehetőséget is látok, és ha erre szükség lesz, akkor beszélek a játékosokkal, a szakmai stáb tagjaival, és utána döntök, ki kerüljön helyette a csapatba. Örülök, hogy mindenki más egészséges, hiszen tudjuk, milyen fontos mérkőzés előtt állunk. A játékosok koncentráltak, tudják, eddig csak kis lépést tettek meg a céljaink felé, és a kezünkben van a sorsunk.

 

Joachim Löw
Fotó: DPA/AFP/Federico Gambarini

 

A németek szövetségi kapitánya elismerően beszélt a magyar válogatottról, szerinte csapata az utóbbi években rengeteget fejlődött:

– Jól ismerem a magyarokat, láttam a meccseiket az Európa-bajnokságon, és előtte az utolsó két mérkőzésüket is megnéztem. Folyamatosan képesek stabilan jó játékot nyújtani, remek a védősoruk, a párharcokban pedig kimondottan erősek. Nagyon komoly gondokat okoztak a portugáloknak és a franciáknak is. Ez a meccs nem lesz annyira nyílt, mint a portugálok elleni találkozónk volt, mert a magyar válogatott a szervezett védekezésére és abból indított kontrákra épít majd. Türelmeseknek kell lennünk, fárasztani az ellenfelet, lehet, hogy csak a hatvan-hatvanötödik perc után jön el a mi időnk.

Végül Joachim Löwöt is megkérdezték, mit szól ahhoz, hogy az UEFA nem engedte szivárványszínűre kivilágítani az Allianz Arénát, és erre ezt felelte:

– Én boldog lettem volna, ha az aréna a szivárvány színeiben pompázhat, de fontosabb a számomra, hogy a játékosaimban kellő tűz lobogjon a mérkőzésen. Mindenki tudja, milyen értékeket képviselünk, és ezen a területen nem a szimbólumok a legfontosabbak, hanem a tettek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.