Olimpiatörténeti kiállítással térnek vissza a rendezvények a Millenárisra

Az idén 20 éves, megújuló Millenárison, Világraszóló Bajnokaink címmel olimpiatörténeti kiállítás nyílik 2021. július 21-én. Az interaktív, folyamatosan megújuló rendezvény emléket állít bajnokainknak és az eddigi olimpiákon szerzett 177 magyar aranyéremnek, megidézi a legendás győzelmek felejthetetlen pillanatait és bemutatja a sportban rejlő inspiráló erőt.

Forrás: MILLENÁRIS2021. 07. 12. 15:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyedi sporttörténeti kiállítással rukkol elő az idei olimpia apropóján a Millenáris, hiszen eddig még soha nem mutatták be egy térben Soha nem voltak még egy térben bemutatva az eddigi olimpiák magyar eredményeit, kivételes bajnokait, és a tíz legsikeresebb magyar olimpiai sportág győzteseinek ereklyéit. Az egyedi tárlaton helyet kap itt Papp Laci kesztyűje, Kolonics György hajója, vagy a müncheni olimpia legendás magyar szurkolói zászlója, melyet korábban még nem láthatott a közönség.

A legfontosabb pillanatok újra megelevenednek a Millenáris Üvegcsarnokának képernyőin, a digitális adatbázisban igazi ritkaságok, sporttörténeti csemegék után kutathatnak a rajongók. A legaktívabbakat sport tematikájú szabadulószoba mellett fizikai és szellemi kihívások várják a Bajnok Akadémián.

A parkban nyár végéig ingyenes, családbarát sportprogramok, filmvetítések, illusztris vendégek, sportközvetítések, szakmai beszélgetések és közönségtalálkozók kísérik a kiállítást.

A Millenáris az egykori Ganz gyárból kialakított kulturális és közösségi tér, az innováció és az egész életen át tartó tanulás támogatója, mely változatos programoknak, tudományos kiállításoknak, fesztiváloknak, koncerteknek ad helyet. A tavaly átadott Széllkapu Parkkal kibővült intézmény idén ünnepli 20. évfordulóját.

Ebben az évben több épületet érintő felújítás, átalakítás kezdődött annak érdekében, hogy a minden elemében megújuló, korszerű közösségi helyszín saját és befogadott rendezvényei és parkjai által újra kivételes közösségi térként fogadhassa látogatóit.

További információk ide és ide kattintva érhetők el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.