Aranyérem helyett könnyek és haragos állatvédők

Az úszás és a vívás után úgy tűnt, Annika Schleu lehet az öttusa olimpiai bajnoka Tokióban. Álma a lovaglás során szertefoszlott, a közösségi médiában pedig kevés együttérzésre lelhetett.

2021. 08. 06. 17:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az öttusában mindig kritikus a lovaglás, és ez Tokióban sem volt másként. éremesélyét is elvette a szám, bár összességében mi talán így sem bánkódhatunk, hiszen Kovács Sarolta bronzéremmel zárta a versenyt, részben Annika Schleu drámájának eredményeként.

A német öttusázó a lovaglás előtt vezetett és a verseny favoritjának látszott. Aztán azt figyelhette, hogy a neki sorsolt ló, Saint Boy (magyarul szent fiú) első fellépése alkalmával nulla pontot hozott össze az orosz Gulnaz Gubajdullinának. Ahogy Kállai Ákos lecseréltette Gulyás Michelle lovát, ugyanezzel megpróbálkoztak a németek is, ám sikertelenül.

Schleu felült Saint Boy nyergébe, de a ló meg sem moccant, a német lány pedig könnyek között konstatálta, ahogy elúszik az olimpiai érme.

– Üss rá, üssed! – hallatszott be a közvetítésbe a német edző utasítása. Schleu kísérletei pedig részsikerrel jártak, a ló elindult, néhány akadályt le is küzdött, de az első verőhiba után végleg megelégelte a dolgot. Nulla pont, az első helyett a 31. pozícióba került a német.

Miközben Schleu még az elveszett éremesélyt siratta, az internet népe nekiesett. A Twitteren minden állatkínzó közül a legrosszabbnak nevezték és kaján nevetéssel vették tudomásul, hogy „megkapta, amit megérdemelt” szegény Saint Boy ütlegeléséért, míg mások sajnálattal vették tudomásul, hogy a ló nem dobta le a nyergéből. Az idézett bekiabálásért persze kapott Schleu edzője is, az egyik kommenthuszár a szakvezetőt és a versenyzőjét egyaránt ostorral ütötte volna hozzászólása alapján. A gyűlöletáradat sajnos mindig könnyen terjed a világhálón...

Schleunak azonban éppen elég fájdalmas, hogy elvesztette a nagy esélyét, ráadásul – a magyar olimpiai bajnok, Vörös Zsuzsanna szerint is – önhibáján kívül. Ki tudja, lesz-e még hasonló esélye, hiszen Párizsban már teljesen más rendszerben zajlik az öttusaviadal.

Azt pedig csak remélni tudjuk, hogy Saint Boy a szombati férfiversenyben már nem kap szerepet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.