Harry Kane nem játszott, mégis minden róla szól

A Tottenham Hotspur kisebb meglepetésre legyőzte a címvédő Manchester Cityt vasárnap, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság új idényének nyitófordulójában. A találkozót követően nem csak a látottakat értékelték a főszereplők, Nuno Espirito Santo Harry Kane jövőjéről is beszélt.

Magyar Nemzet
2021. 08. 16. 12:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Azt hiszem, ez most jól sikerült. Különleges volt a hangulat a stadionban, a fiúk keményen dolgoztak, hogy büszkévé tegyék a nézőket – magyarázta Nuno Espirito Santo. – Szerencsések voltunk, mert voltak helyzeteik, de kitartottunk annak ellenére is, hogy ők sem adták fel. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz. Az első húsz perc után feljavultunk, helyzeteket alakítottunk ki, de az első félidőben a befejezéssel gondjaink voltak. Amikor a kapura kellett volna lőnünk, nem tettük. De biztos vagyok benne, hogy az eltökéltséggel és a tehetséggel, ami megvan a játékosokban, egy jó csapatot hozunk létre. Ezen dolgozunk jelenleg is. Minden nap tanulok valamit. Nagyon büszke vagyok ma a csapatra – összegzett a nyáron kinevezett vezetőedző, aki természetesen nem kerülhette el – a stadionban nem megjelent – Harry Kane-ra vonatkozó kérdéseket sem.

a világ egyik legjobb játékosa, szerencsések vagyunk, hogy nálunk játszik. Felkészültnek kell lennie, hogy segíthesse a csapatot – húzta alá a mester. – Harry, Bryan Gil és Cristian Romero később csatlakozott a kerethez, és az új játékosaink itt voltak, hogy megtapasztalják a mérkőzés hangulatát. Harry edzett reggel, készül. Amikor kész lesz, csatlakozik a csapathoz.

Szon Hung Min szavaiból ugyanakkor nem erre lehet következtetni.

– Profik vagyunk, így a mérkőzésre fókuszáltunk, nem nézve azt, hogy ki játszik és ki nem. Természetesen Harry nagyon fontos nekünk, de meglátjuk, mi lesz. Az előző idényt nem kezdtük jól az Everton ellen, most ezt megtettük. Csak élvezni akarom a sikert – mondta a gólszerző.

Santo tehát abban reménykedik, hogy Harry Kane továbbra is a Tottenhamnél marad, noha a jelek nem erre utalnak. A csatár a hírek szerint nem boldog Londonban, szeretne váltani, magas vételára azonban elriasztja a kérőket, többet között a Manchester Cityt is, amely támadót venne az átigazolási időszak augusztus 31-i lejárta előtt. Az angol szakértők többsége ennek fontosságát emelte ki a címvédő vereségét követően.

Fotó: EPA/Andy Rain

Pep Guardiola (képünkön) is egy új csatárra vágyik, de amíg terve nem valósul meg, addig is pozitív szemlélettel tekint előre.

– Számos alkalommal ott voltunk a kapujuk előtt, de nem voltunk elég precízek. Elég jók vagyunk, hogy sok gólt szerezzünk, biztos vagyok benne, hogy ez sikerülni is fog. Az eredmény nem jó, de sok olyan dolgot láttam a pályán, ami segíthet nekünk a jövőben. Ugyanakkor sorban három tétmeccsen kaptunk ki 1-0-ra, javulnunk kell – húzta alá a City menedzsere. – Nagyjából ugyanolyan a keret, mint az előző idényben, néhány játékosunk ugyanakkor még hiányzik, sem végez egyelőre teljes edzésmunkát. Van egy hetünk, hogy visszakaphassuk a játékosainkat, remélhetőleg készek lesznek. Két nappal ezelőtt volt először együtt a teljes keret, szóval egy kis időre van szükségünk az összehangolódásra. Az egyszerű dolgokat kell jobban megoldanunk, precízebbnek lennünk – tette hozzá.

 

Premier League, 1. forduló:
Tottenham Hotspur–Manchester City 1-0 (0-0)
Gólszerző: Szon (55.).

 

A borítóképen: Harry Kane. Fotó: EPA/Frank Augstein/Pool

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.