Keserű pofon: Szoboszlaiék vereséggel kezdték az idényt

Vereséggel kezdte a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság új idényét a Bundesliga trónjáról álmodozó RB Leipzig, amely a Mainz vendégeként 1-0-ra kapott ki. A „magyarok összecsapásán” Szalai Ádám nem jutott szóhoz, a lipcseieknél viszont Gulácsi Péter és Willi Orbán is végig a pályán volt, Szoboszlai Dominik pedig hosszú sérülése után végre a bajnokságban is bemutatkozhatott a lipcseiek mezében.

Magyar Nemzet
2021. 08. 15. 17:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz napokat hagytak maguk mögött a Mainz háza táján. A német klubnál a hét elején három játékos és az edzői stáb egyik tagja is pozitív koronavírustesztet szolgáltatott, a csapatból többen karanténba kerültek, így a piros-fehérek szerdai és csütörtöki edzései is elmaradtak, és kérdéses volt, hogy lejátszhatják-e első mérkőzésüket a Bundesliga új idényében. Pénteken azonban újra együtt edzhetett a keret, és teljes erőbedobással készülhetett a találkozóra, hiszen a csütörtöki tesztek mindegyike negatív eredményt hozott. A Mainznak ugyanakkor így sem volt egyszerű dolga, mivel az első fordulóban az előző évadban ezüstérmet szerzett, trónkövetelő RB Leipzig vendégeskedett nála vasárnap.

A hazaiaknál Szalai Ádám nem került be a játékoskeretbe, lipcsei oldalon a magyar légiósok közül Gulácsi Péter és Willi Orbán a kezdőcsapatban kapott helyett, Szoboszlai Dominik a kispadon kezdett.

A kedvezőtlen előjelek ellenére nagy kedvvel vágott neki a vasárnapi összecsapásnak a Mainz, öt perc elteltével már egy kapufát jegyezhettünk fel, a 13. percben pedig az első találatot is: egy hazai szöglet után Nordi Mukiele nem tudott felszabadítani, helyette a saját kapuja elé rúgta a labdát, amit Moussa Niakhaté közelről a hálóba továbbított.

A folytatásban a lipcseiek belehúztak, de nem tudták megtörni a vendéglátót az első félidőben. A szünet után még inkább rákapcsoltak, a masszívan védekező hazai gárda azonban végig őrizni tudta az előnyét, ennek köszönhetően egy bravúros sikerrel kezdte az idényt.

Szoboszlai Dominik 2020. decemberi átigazolása után makacs sérülése miatt csak júliusban mutatkozhatott be új klubjánál, a német élvonalban pedig először vasárnap léphetett pályára a 64. percben csereként állt be.

 

Bundesliga, 1. forduló:
MainzRB Leipzig 1-0 (1-0)
gólszerző: Niakhaté (13.)


További eredmények:
1. FC KölnHertha BSC 17.30
Borussia DortmundEintracht Frankfurt 5-2 (3-1)
VfL WolfsburgVfL Bochum 1-0 (1-0)
Arminia BielefeldSC Freiburg 0-0
FC AugsburgTSG 1899 Hoffenheim 0-4 (0-1)
1. FC Union BerlinBayer Leverkusen 1-1 (1-1)
VfB StuttgartGreuther Fürth 5-1 (2-0)
Borussia MönchengladbachBayern München 1-1 (1-1)

 

A borítóképen: Willi Orbán (balra), Alexander Hack (középen) és Nordi Mukiele. Fotó: EPA/Ronald Wittek

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.