Kovács Sarolta a harmadik helyről kezdi a kombinált számot

Ahogyan az várható volt, a lovaglás alaposan megrostálta az esélyeseket. Az élmezőny két magyar tagja, Kovács Sarolta és Gulyás Michelle közül az előbbi, a kétszeres olimpikon, egyéni világbajnok öttusázó szerepelt jobban, ő a harmadik helyről várja a laser-runt. Gulyás a 16. helyről kezdi a záró számot.

2021. 08. 06. 12:27
Kovács Sarolta a harmadik olimpiáján dobogós helyen végzett
Kovács Sarolta a harmadik olimpiáján dobogós helyen végzett Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lovaglás kapcsán rossz előjel volt, hogy lova, Chaccolino a verseny első felében nullázott a japán Takamija Nacumival nyergében. Az utolsó ellenszegülésnél úgy csengették ki a japánt, hogy a lóról leesve háttal az akadályon landolt, ez már a második esése volt, s egy ilyen teljesítmény nemcsak a lovasban, a lóban is benne maradhat. Kállai Ákos szövetségi kapitány élve a lehetőséggel lócserét kért: Michelle a CRACKYFY Z nevű ló nyergében mutatkozik majd be.

– Bizonyos szabályok megengedik a lócsere lehetőségét, a két esés ez, így éltünk vele. Michelle új lova a bemutatón ment már, a négy tartalék ló között volt, és bízunk benne, hogy nem lesz vele probléma – mondta Kállai Ákos.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Gulnaz Gubajdullina sem járt jobban, lova Saint Boy szintén ellenszegült, az orosz versenyző, aki az úszást nyerte, nem tudott mit kezdeni vele a pályán. Ki is csengették a versenyzőt. Érdekesség, hogy ez a ló jutott az éllovas német Annika Schleu-nak is. Mit hoz ez a verseny??

Hihetetlen bukásokat. A német Rebecca Langhrer végigszenvedte a pályát, s csak 220 pontot szerzett, a vb-ötödik Elena Micheli, az olaszok reménysége nagyon csúnyát bukott, pályát is rendezni kellett a lovaglása után, nulla ponttal, könnyek között hagyta el a pályát.

Az előzmények alapján összeszorult gyomorral vártuk a magyarok lovaglását, Gulyás Michelle lova egy verőhiba után kétszer ellenszegült, így kihagyta azt az akadályt, majd plusz verőhiba és időtúllépés miatt végül 243 ponttal zárta a versenyt. Igazi dráma volt ez számára.

– Nem hiszem el – így hangzott a publikus első reakció Gulyás Michelle szájából még a lova nyergében.
Majd már jött is Kovács Sarolta Eutric nyergében, s egy verőhibával, reményt keltő 293 ponttal zárta a számot.

A versenyben negyedik helyen álló ír Natalya Cole 234 ponttal fejezte be a versenyt, szinte biztosan elszálltak érmes reményei. A harmadik helyről rajtoló dél-koreai Kim Sehee 286 pontot lovagolt, a második pozícióban lévő orosz Juliana Batasova Beauty nyergében 293 pontot ért el, míg Annika Schleu egyszerűen el sem tudott indulni a korábban nullázó Saint Boy nyergében, zokogva állt a rajtnál. Aztán lovát nagy nehezen rávette a rajtra, de drámai lett a végjáték. Semmit sem tudott vele kezdeni a pályán, s kicsengették a németet.

– Ez nem Annika Schleu, ez a ló hibája – mondta Vörös Zsuzsanna. – Annikának előre odaadtam volna az aranyat az eddigi teljesítménye alapján, hiszen az egyik legjobb futó a női mezőnyben, de ez itt most igazi dráma volt. Borzasztóan sajnálom őt, szívszorító volt látni, ugyanakkor örülök neki, hogy Kovács Saci a harmadik helyen áll.

Mert bizony Kovács Sarolta a harmadik helyre jött fel lovaglásával, Gulyás Michelle azonban a 16. helyre csúszott vissza az összetettben. Kovács Sarolta 11 másodperccel Batasova mögött rajtolhat a laser runban, Gulyás Michelle elmaradása 61 másodperc.
Állás három szám után:
1. Batasova (orosz) 820, 2. Kim Sehee (dél-koreai) 810, 3. Kovács Sarolta 809, ...16. Gulyás Michelle 759

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.