Marco Rossi elárulta, ki lesz az új ember a keretében

Terjedelmes interjút adott Marco Rossi a Nemzeti Sportnak, az elsőt az Európa-bajnokság óta A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya beszélt a pihenés időszakáról, honfitársainak, az olaszoknak az Eb-győzelméről, az emlékekről, a csalódásokról, topbajnokságból érkezett ajánlatáról és persze a folytatásról, azaz a közelgő selejtezőkről is.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 08. 05. 11:59
ROSSI, Marco
Baku, 2019. június 7. Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az azeri csapat elleni június 8-i Európa-bajnoki selejtezõmérkõzés elõtti sajtótájékoztatón a találkozónak otthont adó bakui stadionban 2019. június 7-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Otthon, Olaszországban pihente ki az Európa-bajnokságot a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Ezt a négy hetet a családjával töltött, élvezte minden percét, mint ahogyan azt is, hogy már a honfitársai is egyre gyakrabban felismerik.

– Jóval többen, mint az Eb előtt bármikor! – felelte az erre vonatkozó kérdésre. – A különböző újságok, televíziós társaságok és rádiócsatornák is kerestek, és ha már megtiszteltek az érdeklődésükkel, nyaralás ide vagy oda, egyiküket sem akartam visszautasítani. Legalább beszélhettem arról, milyen csodálatos élményekkel gazdagodtam a nyár elején.

Ezután mesélt arról, hogy az Európa-bajnokság végső szakaszában milyen hangulat uralkodott Olaszország, hogyan ünnepelték az emberek a válogatottjuk aranyérmét. Elárulta, benne milyen nyomokat hagyott a kontinensbajnokság, mit kapott személy szerint tőle, és mi az, amiben változnia kell a magyar csapatnak, ha még szebb eredményeket szeretne elérni:

 

Marco Rossinak volt mit kipihennie a nyáron
Fotó: MTI/EPA/Illyés Tibor

 

– Ma már bevallhatom, noha maximálisan bíztam a fiúkban, kicsit féltettem is őket, hiszen a világ legerősebb válogatottjai közül három is az ellenfelünk volt. A végén mégis emelt fővel jöhettünk le a pályáról, abban a tudatban, hogy bár a csoportunkban az utolsó helyen zártunk, a végsőkig küzdöttünk és harcban álltunk a továbbjutásért. A hibák számát viszont csökkentenünk kell! Az Európa-bajnokságon kapott gólokat is el lehetett volna kerülni. Félreértés ne essék, sohasem egy játékos hibázott, hanem a csapat. Ennek a válogatottnak a tagjai egy hajóban eveznek – együtt nyerünk, együtt is kapunk ki. Örömmel tapasztalom, hogy a futballisták úgy jönnek a válogatotthoz, mintha hazatérnének. Ezt a hozzáállást szerettem volna látni az első naptól fogva. Némi időbe beletelt, mire eljutottunk idáig, de a lényeg, hogy ezen a téren célba értünk – nagyjából egy éve. Ezért is vívtuk ki az Eb-részvétel jogát, ezért is vehettük fel a versenyt Portugáliával, Franciaországgal és Németországgal.

Marco Rossi szerint nem gond, hogy a keretéből csak négy játékos váltott klubot a nyáron, és elmondta, ő miért utasított vissza csábító ajánlatokat is a nyáron. Természetesen szóba került a folytatás is, amikor – ahogyan ő fogalmazott – szeptember elején megnyomják az újraindítás gombot, és újult erővel, az eddiginél is nagyobb motivációval vetik magukat munkába.

– A kollégáimmal nyitott szemmel járunk, de nem titok, többé-kevésbé azokkal a futballistákkal kalkulálunk, akik az Európa-bajnokságon is bizonyították, hogy méltók a bizalomra. Azt ugyanakkor elárulhatom, hogy ha semmi sem jön közbe, Sallói Dániel is kap meghívót. Tizenhat meccsen kilenc gólt szerzett (azóta már megszerezte a tizediket is – a szerk.), kiérdemelte, hogy köztünk legyen. A névsort augusztus huszonötödikén ismertetjük, ám annyit hozzátehetek, hogy nagy meglepetésre nem kell számítani. Hét nap leforgása alatt megint három meccs vár a csapatra, ezért bő keretet hirdetünk, három kapus mellett huszonhárom mezőnyjátékost várunk majd Telkibe. Sigér Dávid sajnos hónapokra kiesett, remélem, a többieknél nem jön közbe sérülés vagy bármi más. Fontos lenne, hogy mindjárt az angolok ellen jó eredményt érjünk el.

Végül a szövetségi kapitány elmondta, Anglia, Albánia és Andorra ellen szeptemberben elégedett lenne hét ponttal, de igazán boldoggá a kilenc tenné.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.