Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Mbappé önzősége gólhelyzettől fosztotta meg a debütáló Messit

David Beckham, Zlatan Ibrahimovic és Neymar debütálása sem váltott ki akkora érdeklődést Franciaországban, mint Lionel Messié. Több mint tízmillióan nézték a tévében az argentin sztár első fellépését a Paris Saint-Germainben, és jellemző volt, hogy a meccs után még az ellenfél kapusa is Messivel fotózta a kisfiát.

2021. 08. 30. 11:54
Stade de Reims v Paris Saint Germain - Ligue 1 Uber Eats
Lionel Messi during the French championship Ligue 1 football match between Stade de Reims and Paris Saint-Germain on August 29, 2021 at Auguste Delaune stadium in Reims, France (Photo by Mehdi Taamallah/NurPhoto) (Photo by Mehdi Taamallah / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egész Franciaország arra várt a tegnap esti Reims–PSG meccsen, hogy pályára lépjen. A L’Équipe információi szerint több mint 10,5 millió tévénéző követte a meccset, s ekkora nézettséget korábban egyetlen Ligue 1 mérkőzés sem ért el. Akkor sem, amikor David Beckham, Zlatan Ibrahimovic vagy éppen debütált a PSG-ben.

Messi egyébként épp utóbbi helyére állt be a Reims ellen a 66. percben, amikor már kialakult a párizsiak 2-0-s győzelmét jelentő végeredmény. Mindkét gólt szerezte, aki sajtóhírek szerint az utolsó meccsén léphetett pályára a PSG-ben, mert hamarosan a Real Madridba szerződhet egy akár 180 millió eurós üzlet keretében.

Mbappé második gólja néhány perccel Messi beállása előtt született, a meccs legjobbjának megválasztott jobbhátvéd, Achraf Hakimi centerezett a francia támadó elé mesterien, ám a beszámolók szerint ez kis túlzással senkit sem érdekelt a Reims stadionjában, mert az emberek azzal voltak elfoglalva, hogy Messi éppen akkor készülődött a cseréhez.

Messit nem kímélték az első meccsén Franciaországban Fotó: AFP

– Amikor Messi beállt, az egész stadion az ő nevét skandálta, legutóbb Andrés Iniesta esetében láttam hasonlót – nyilatkozta Thierry Henry, s itt kiemelnénk, hogy a PSG számára idegenbeli meccsről volt szó, mégis ovációban törtek ki a szurkolók Messit éltetve.

Ugyancsak szokatlan jelenet volt, amikor a lefújás után a Reims kapusa, a szerb válogatott Predrag Rajkovics bevitte a pályára a kisfiát, akit odaadott Messi kezébe, hogy lefotózhassa őket együtt. 

Nem ő volt az ellenfél egyetlen játékosa, aki a hatszoros aranylabdás körül legyeskedett, a holland Mitchell van Bergen például szerette volna elkérni a mezét, de a jelek szerint nem járt sikerrel.

Messi Rajkovics kisfiával:

Ami Messi teljesítményét illeti, a rendelkezésére álló 24 perc alatt nem találkozott sokat a labdával, és amikor igen, akkor sem próbálkozott semmi rendkívülivel. A 21 passzából 20 sikeres volt, és 11-et a támadó harmadban hajtott végre. Ami viszont már most feltűnő volt, hogy háromszor szabálytalankodtak ellene, s ez 24 perc alatt is a legtöbb volt az egész meccsen.

Messi labdaérintései a meccsen:

Csúcsformát persze még nem is várhattunk Messitől, aki a Copa América Brazília ellen megnyert döntőjében futballozott legutóbb július 11-én, ráadásul Barcelonát 21 év után elhagyva kell beilleszkednie egy új országban, új csapatban és egy számára új futballrendszerben, amely – egyelőre – nem köré épül.

Utóbbi és az összeszokottság hiányának számlájára írható a következő jelenet is, amely azért érdekes, mert egy hasonló helyzetből Messi a Barcelonában gólt szerzett, a PSG-ben viszont nem kapta meg a labdát Mbappétól, aki inkább az ellenfélbe lőtte azt…

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.