Michelisz bravúros eredményt ért el a Hungaroringen

Többször is pengeélen táncolt Michelisz Norbert a túraautó-világkupa (WTCR) mai időmérőjén a Hungaroringen, de végül nagy sikert aratva a harmadik helyen végzett, miközben rajta kívül az összes Hyundai-versenyző elvérzett már a Q1 végén. A magyarországi hétvége előtt a bajnokság hatodik helyén álló Tassi Attilának nem sikerült ilyen jól a hazai szereplés eddig.

2021. 08. 21. 17:28
AUTO - WTCR 2021 - RACE OF HUNGARY
05 Michelisz Norbert (hun), BRC Hyundai N Lukoil Squadra Corse, Hyundai Elantra N TCR, action during the 2021 FIA WTCR Race of Hungary, 4th round of the 2021 FIA World Touring Car Cup, Hungaroring, from August 20 to 22, 2021 in Budapest - Photo Grégory Lenormand / DPPI Fotó: Grégory Lenormand
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz helyzetből várta a hungaroringi hétvégét, hiszen a Hyundai motorerejét 97,5 százalékra fogták vissza a teljesítménykiegyenlítő rendszer frissítése után. A realitás szerint így nem az Elentra N TCR a legerősebb autó ezen a hétvégén a WTCR-ben, és ez az időmérőn is tökéletesen látszott.

A hét Hyundai-versenyző közül egyedül Michelisz jutott tovább a legjobb tizenkettőbe, ráadásul ő is pengeélen táncolva, az utolsó helyen, tizenkettedikként. Sokatmondó volt, hogy a bajnoki éllovas márkatársa, Jean-Karl Vernay a 16. helyen kiesett.

Így járt Tassi Attila is, aki 14. lett, és ő ezt különösen bánhatta, mert két argentin csapattársa, Esteban Guerrieri és Néstor Girolami is továbbjutott. A hétvége előtt a 22 éves magyar volt a Honda legjobbja a bajnokságban, de ezzel az eredménnyel jó eséllyel hátrébb csúszhat a csapaton belüli rangsorban a hétvége végére.

A mezőny harmadik magyarja, Boldizs Bence a 22. helyen kiesett a Zengő Motorsport Cuprájával, így a Q2-ben Michelisz maradt az egyetlen hazai pilóta a Hungaroringen. Itt újabb drámai végjáték következett.

Amikor már mindenki más befejezte a gyors körét, Michelisz a 11. helyen állt, ami a lehető legrosszabb, hiszen ezzel épp lemaradt volna a fordított rajtrácsos pole pozícióról, és mindkét futamon hátulról kellett volna rajtolnia. De ekkor, az utolsó utáni pillanatban Michelisz előhúzott a varázskalapból egy 1:52,084-es kört, amely fél másodperces javulást jelentett neki, és ezzel rögvest a második helyre ugrott előre, bejutva a Q3-ba is.

Michelisz vasárnap a dobogóért küzdhet Fotó: Florent Gooden

Ezt a meglepetés erejével ható időt nem tudta megismételni a Q3-ban, amelyben a kvalifikáció harmadik helyét szerezte meg. A győztes Rob Huff-fot nem lehetett megfogni, egyedüliként ment 1:52 alá a Cuprával, és még a Link&Cót vezető, uruguayi Santiago Urrutia előzte meg Micheliszt, akinek a harmadik helye nagy bravúr az előzményeket figyelembe véve.

– Ismerem az összes trükköt ezen a pályán, ezért bizakodva vártam a hétvégét, de a szabadedzések után rá kellett döbbennem, hogy annál is nehezebb dolgunk lesz, mint amit vártam – értékelt Michelisz. – Beállításban jó irányba mozdultunk el az időmérőre, amelyen hibátlan, tiszta köröket mentem, a maximumot nyújtottam. A szurkolók is kellettek ehhez az eredményhez, holnap remélem, dobogóra tudok állni, és ünnepelhetünk egy ilyen nehéz év után.

A vasárnapi két futamot 12:15-kor és 15:15-kor rendezik, a Sport 1 mindkettőt, az Eurosport 2 az elsőt közvetíti élőben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.