Továbbra is bízhatunk a női öttusázók éremszerzésében

Megkezdődött a női öttusaversenyek második napja, mégpedig az úszással. Mindkét magyar versenyző jól szerepelt ebben a számban és a bónuszvívás után is az élmezőnyben vannak.

Forrás: NSO2021. 08. 06. 10:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Versenyzőink, Kovács Sarolta és Gulyás Michelle kimagaslóan kezdték a napot: 2:07.48-cal a második, Kovács Sarolta 2:07.71-gyel a negyedik legjobb időt tempózta.

Utóbbi teljesítménye azért is örömteli, mert gyakorlatilag március óta nem tudott versenyezni, a budapesti világkupát követően meg kellett operálni térdét, a műtét után pedig trombózis keletkezett a lábában, így nem csak a tavaszi világkupaversenyeket, de a júniusi kairói világbajnokságot is ki kellett hagynia.

A visszatérése a július eleji Nyizsnij Novgorod-i Európa-bajnokságon volt, ahol női váltóversenyben próbálta meg felvenni újra a tempót, versenyformába hozni magát.

Az úszás után mondhatjuk: fizikailag jó formában várják a napot versenyzőink. Bár a két szám utáni összesítést a bónusz vívás után lehet megtenni, kijelenthető: versenyzőink megkezdték az előretörést. A vívás után élen álló német Annika Schleu a 24. időt tempózta, a második helyen álló Kim Sehee a 21., a harmadik ír Natalya Coyle a 13. helyen zárt az úszásban.

 

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

A bónuszvívással folytatódott a női öttusaverseny a tokiói olimpián. A pódiumon zajló, kieséses rendszerű víváson Kovács Sarolta egy plusz pontot könyvelhetett el miután legyőzte az egyiptomi Haydy Morsyt, ezt követően azonban kikapott a német Rebecca Langrehrtől. Gulyás Michelle nem tudott újabb pontokat elkönyvelni, ő az első összecsapáson vereséget szenvedett a kazah Jelena Potapenkótól.
Összesítésben a bónuszvívással kiegészített két szám után 516-516 ponttal a 6-7. helyet foglalják el versenyzőink. Az élen továbbra is a német Annika Schleu áll 551 ponttal, a második az orosz Juliana Batasova 527, míg a harmadik a dél-koreai Kim Sehee 524 ponttal, vagyis nyolc pontnyi a magyarok hátránya a dobogós helytől.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.