Újabb gyönyörű érem! Az öttusázó Kovács Sarolta harmadik lett

A székesfehérvári öttusázó, Kovács Sarolta a harmadik olimpiáján érte el ötkarikás pályafutása legjobb eredményét, Tokióban a harmadik helyen végzett. Az olimpiai újonc Gulyás Michelle a tizenkettedik lett.

2021. 08. 06. 13:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Sarolta az él-, a középmezőnyből várta a kombinált számot, a futásból és lövészetből álló laser runt. A székesfehérvári versenyző mindössze 11 pont hátrányban volt az éllovas orosz Batasovával szemben, a második helyen álló dél-koreai Kim Sehee csak egy ponttal előzte meg Kovácsot.   

 

Kovács végül megtartotta a harmadik helyét. Londonban a 33., Rióban a 17. lett, idén, Tokióban végre felállhatott a dobogóra. A brit Kate French lett az olimpiai bajnok.

A másik magyar induló, Gulyás Michelle két helyet javított a záró számban, végül a tizenkettedik helyen fejezte be a versenyt. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.