Váratlan érmek - ez történt a magyarokkal pénteken

A pénteken rajthoz állt öt magyar egység közül négy kiharcolta a középdöntős folytatás lehetőségét kajak-kenuban. Férfi vízilabdázóink 9-6-tra kikaptak a görögöktől az elődöntőben. A szabadfogású birkózók 65 kilogrammos kategóriájában Muszukajev Iszmail kikapott a negyeddöntőben, Helebrandt Máté a 17., Venyercsán Bence a 20. helyen végzett 50 km-es gyaloglásban.

Magyar Nemzet
2021. 08. 06. 8:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

ÖTTUSA:

 

Kovács Sarolta a harmadik olimpiáján érte el ötkarikás pályafutása legjobb eredményét, Tokióban a harmadik helyen végzett . Az olimpiai újonc a tizenkettedik lett.

 

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

KARATE:

 

bronzérmet nyert pénteken a 75 kilogrammosok között, miután az elődöntőben 7-0-ra kikapott az azeri Rafael Agajevtől.

 

KAJAK KENU:
 

Fontos részsiker . A Kárász Anna, Bodonyi Dóra összetételű magyar hajó azonos előfutamba került a Tokióban már háromszoros aranyérmes Lisa Carrington vezérelte új-zélandi egységgel, s magabiztosan utasított maga mögé a fő riválist. Elődöntős a férfi négyes is, s továbbjutott Adolf Balázs (C-1 1000 m), valamint Balla Virág és Takács Kincső (C-2 500 m) is.

 

VÍZILABDA:

 

A magyar férfivízilabda-válogatott a csoportkör után az elődöntőben is kikapott, ezúttal 9-6-ra Görögországtól, s a hölgyekhez hasonlóan lemarad az olimpiai döntőről.

 

Fotó: Mirkó István

 

BIRKÓZÁS:
 

A kabardföldi születésű, 2019 óta magyar színekben versenyző Muszukajev 9-6-ra verte a háromszoros dél-amerikai bajnok Agustin Alejandro Destribatsot.

 

A 28 éves Muszukajevnek a nyolc között a japánok világbajnokával, Otoguro Takutóval kell majd megküzdenie, akit a 2019-es olimpiai kvalifikációs vb bronzmérkőzésén nagyszerű teljesítménnyel legyőzött.

 

ATLÉTIKA:
 

Helebrandt Máté a 17., Venyercsán Bence a 20. helyen végzett 50 km-es gyaloglásban.

 

Kovács Barbara a 46. helyen végzett, Madarász Viktória viszont feladta a női gyaloglók 20 kilométeres versenyét, melyen az olasz Antonella Palmisano diadalmaskodott.

 

RITMIKUS GIMNASZTIKA:
 

Pigniczki Fanni két szer után a 21. helyen áll a ritmikus gimnasztikázók egyéni összetett selejtezőjében a tokiói olimpián.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.