A Bp. Honvéd idegenben szaladt át a még mindig nyeretlen Gyirmóton

Az NB I 7. fordulójának a két délutáni mérkőzése teljesen eltérő képet mutatott. Az MTK és a Mezőkövesd gyenge mérkőzésén a 90. percben született az egyetlen gól az MTK szemszögéből nézve roppant nagy szerencsével, Gyirmóton viszont hat gólt is láthattak a nézők az élvezetes találkozón, itt a kispestiek nyertek 4-2-re.

2021. 09. 25. 19:39
Gyirmót - Honvéd Fotó:Kisalföld/Csapó Balázs
Gyirmót - Honvéd Fotó:Kisalföld/Csapó Balázs Fotó: CSAPO BALAZS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két meccs, két külön világ.

Az MTK egy gyenge meccsen egy roppant szerencsés góllal legyőzte a Mezőkövesdet, és tényleg Fortuna kellett hozzá, hogy ez a találkozó ne 0-0-lal érjen véget. Gyatra szójátékkal élve Baki bakija is kellett hozzá, de a kövesdi védő nemigen tehetett a vereségről: a 90. percben Nagy Barnabás passzolt laposan az ötös jobb sarka elé befutó Bojan Miovszki elé, a felszabadítani, menteni akaró Baki jobbal a csatárba rúgta a labdát, akinek az a jobb bokájáról a kapu bal alsó sarkába pattant. Baki egyébként éppen az MTK-tól került Mezőkövesdre, ahol most mutatkozott be – roppant balszerencsésen. És, ha már balszerencse: a vendégek közel álltak a győzelemhez, ám a 60. percben Jurina tizenegyest hibázott.

A másik meccs egészen más lett. Az utolsó, még győzelem nélkül álló Gyirmót a nagyon rosszul kezdő, de szemlátomást egyre inkább magára találó Bp. Honvédot fogadta, és itt nem volt hiány gólokban. A vendégek a 12. percben szereztek vezetést, Nono szöglete után a kifejelt labdát Nagy D. stukkolta vissza, majd Lovric is fejjel tette középre Tamáshoz, aki ballal közelről a léc alá pofozta – 0-1. Gyorsan, három perc múlva érkezett a válasz: az első hazai szöglet után Simon András csúsztatott az ötös bal sarkáról a hosszú felső sarokba parádés mozdulattal – 1-1.  

 

Fotó: Csapó Balázs/Kisalföld

 

A gyirmótiak nem sokáig reménykedhettek, mert a Honvéd a 21. és a 24. percben is betalált. Előbb Nono játszott a tizenhatos jobb oldala előtt helyezkedő Nagy Dominikhoz, aki megforgatta Zekét, majd 17 méterről, ballal a rövid alsóba lőtt (1-2), majd ismét Nonótól indult az akció, remekül szöktette a balon meglépő Tamást, aki precízen tekerte középre a labdát Lukics fejére, ő pedig hat méterről pontosan bólintott a kapu jobb oldalába – 1-3.

Nem sokat segített a szünet a házigazdákon, mert bármit beszéltek meg, mire nekiláttak volna megvalósítani, máris mehettek újra közepet kezdeni: a 48. percben Batik felívelt labdáját Ikic nem tudta elfejelni, Lukics mellett elesett: a honvédos szerb pedig lefordult, és 16 méterről a bal alsó sarokba lőtt – 1-4.

Lukics után a másik kapunál Simon András is duplázott, négy perccel később Zeke balról jól tekert középre, Simon egyet visszalépve 7 méterről pontosan fejelt a jobb felső sarokba – 2-4. A hátralévő több mint fél órában a Gyirmót becsületesen harcolt az előny faragásáért, illetve az egyenlítésért, de a kispestiek magabiztosan futballozva megérdemelten megnyerték a mérkőzést. A hazai együttes így továbbra is győzelem nélkül áll az utolsó helyen, hét forduló után ez nem fest túl biztatóan.

NB I, 7. forduló

Péntek
Zalaegerszeg–Paks 2-5 (0-2), Zalaegerszeg, 1214 néző, jv.: Káprály. Gólszerző: Spoljaric (51.), Borukov (11-esből, 94.), illetve Ádám (15.), Szerafimov (öngól, 38.), Kinyik (54.), Balogh B. (59.), Szabó Bá. (84.)

Szombat
MTK–Mezőkövesd 1-0 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1537 néző, jv.: Farkas Á. Gólszerző: Miovszki (90.)

Gyirmót–Bp. Honvéd 2-4 (1-3), Gyirmót, 2381 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Simon A. (15., 52.), illetve Tamás K. (12.), Nagy D. (21.), Lukics (24., 48.)
Mol Fehérvár–Puskás Akadémia 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap
Kisvárda–Debrecen 14.15 (M4 Sport)
Ferencváros–Újpest 17.00 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.