A „kisiklás” után Madridban folytatódott a hihetetlen sorozat

A Real Madrid csak részben tudott élni a váratlan eséllyel, nyoma sem volt a hétközi gólzápornak.

Magyar Nemzet
2021. 09. 25. 23:09
Real Madrid Villarreal Karim Benzema Juan Foyth Dani Parejo
Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A listavezető Real Madrid jó hangulatban várhatta a szintén BL-résztvevő Villarreal elleni rangadót, hiszen a hetedik forduló nyitómeccsén a városi rivális Atlético Madrid váratlan vereséget szenvedett el az addig pont nélküli Alavés otthonában.

A címvédő botlása természetesen akkor érte volna a legtöbbet a Real számára, ha a maga összecsapását hozza Carlo Ancelotti legénysége. A gólzáporos meccsből érkező madridi csapat és az első fordulók legalacsonyabb meccsenkénti gólátlagát hozó Villarreal stílusa közül inkább a vendégeké érvényesült, bár adódtak helyzetek mindkét oldalon.

A sárgamezesek közül különösen a holland támadó, Arnaut Danjuma volt elemében, de Thibaut Courtois állta a sarat a Real kapujában.

A gól nélküli első félidő után a második játékrész elejét jobban megnyomta a Real Madrid, de sem ekkor, sem később nem tudott a kapuba találni, így csupán egy ponttal növelte előnyét az Atléticóval szemben. Sőt, ha a küszködő Barcelona elleni elmaradt meccsét megnyeri, a Sevilla befoghatja a spanyol rekordbajnokot.

A Villarreal negyedik 0-0-ját játszotta az idényben, összességében nyolc tétmeccs után egy győzelemnél és hét döntetlennél jár a Sárga Tengeralattjáró, avagy a hétközi, Elche elleni 4-1-es siker után visszatért az idényben megszokott útra.

– Nagy csapatok ellen érünk el jó eredményeket, ma akár nyerhettünk is volna, de a védekezésünk fantasztikus volt – fogta meg a döntetlensorozat pozitív oldalát a mérkőzés után Raúl Albiol, a Villarreal csapatkapitánya, aki korábban a Real Madridban is megfordult.

– A második félidőben jobbak voltunk, intenzívebben futballoztunk, de most nem jöttek össze a gólok. A Villarreal erős csapat, nem engedett nekünk sok területet, de kevésnek érzem az egy pontot – értékelt hazai oldalról Courtois.

La Liga, 7. forduló

Real Madrid–Villarreal 0-0
Alavés–Atlético Madrid 1-0
Valencia–Athletic Bilbao 1-1
Sevilla–Espanyol 2-0

Az élcsoport állása: 1. Real Madrid 17 pont/7 mérkőzés, 2. Sevilla 14/6 (10-2), 3. Atlético 14/7 (9-6).

(A borítóképen: Ezúttal Benzema sem talált a kapuba. Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.