A magyar edzőnek minden vágya teljesült a BL-ben

Az OSC vízilabdacsapata százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg az első selejtezőkört a Bajnokok Ligájában. Az újbudai együttes hat találkozón diadalmaskodott a podgoricai tornán, de Varga Dániel vezetőedző nem csak az eredménnyel volt elégedett.

Magyar Nemzet
2021. 09. 27. 12:23
null
Varga Dánielnek már edzőként kell helytállnia Fotó: Madar Dávid
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat mérkőzés, hat győzelem az OSC mérlege Montenegróban, így az első akadályt magabiztosan tudta le a magyar csapat a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Két forduló még hátravan, így korai lenne pezsgőt bontani, mindenesetre az újbudai mester szerint jó úton haladnak tanítványai.

– Kettős céllal jöttünk erre a tornára. Az egyik az volt, hogy az első két hely valamelyikén végezzünk, a másik pedig az, hogy jobbak legyünk a hatodik meccs végére, mint az első előtt, tehát, hogy fejlődjünk. Mind a kettő teljesült. A tornát megnyertük, a fejlődés pedig mind az egyéni teljesítmények terén, mind pedig csapatszinten jelentős volt – nyilatkozta a tornát követően a VLV portálnak Varga Dániel vezetőedző. – Rengeteget tettek bele a játékosaim minden meccsbe – ezt kértem is tőlük. A mentalitással, az odaadással, az akarattal is maximálisan elégedett vagyok, tulajdonképpen nem volt olyan része ennek az öt napnak, ami ne lett volna jó.

Az OSC-nek két hét múlva lesz jelenése a második selejtezőkörben, ahol már a magyar bajnok Szolnoki Dózsa is bekapcsolódik a versengésbe. A BL-ben tavaly második helyen végzett FTC alanyi jogon szerepel a főtáblán.

Eredmények, Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, B csoport (Podgorica):
OSC Újbuda–Jadran Herceg Novi (montenegrói) 12-9 (2-3, 4-3, 3-2, 3-1)
OSC Újbuda–ENKA Istanbul (török) 17-11 (4-4, 5-4, 3-0, 5-3)
OSC Újbuda–EVK Zaibas (litván) 21-6 (5-6, 6-0, 5-0, 5-0)
OSC Újbuda–Jadran Split (horvát) 14-9 (3-3, 6-3, 5-1, 0-2)
OSC Újbuda–Szintez Kazany (orosz) 15-12 (5-4, 4-3, 3-2, 3-3)
OSC Újbuda–Apollon Szmirnisz (görög) 15-8 (4-2, 4-3, 4-1, 3-2) 

A borítóképen: Varga Dániel vezetőedző és tanítványai. Fotó: Madar Dávid

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.