A szerencsével és a Bayernnel is meggyűlt a baja a Barçának

A szerencse sem állt a Barcelona mellett, de egyébként sem állt a helyzet magaslatán a Barcelona labdarúgócsapata a Bayern München ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. Ronald Koeman együttesét hazai pályán 3-0-ra ütötték ki a bajorok.

Magyar Nemzet
2021. 09. 14. 23:07
FC Barcelona vs Bayern Munich
epa09468657 Bayern Munich's Thomas Muller (3-R) celebrates after scoring the opening goal during the UEFA Champions League Group E soccer match between FC Barcelona and Bayern Munich held at Camp Nou stadium, in Barcelona, Spain, 14 September 2021. EPA/Alejandro Garcia Fotó: Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi megalázó, 8-2-es zakó után bőven volt oka a visszavágásra a Barcelonának, de arra számítani lehetett, hogy a Bajnokok Ligája e kiírásának nyitányán sem lesz sok esélyük a katalánoknak a Bayern München ellen. A német csapat aligha gyengült a legutóbbi találka óta, a Barça viszont búcsúja mellett is több gonddal küszködik.

Nem is volt sok esélye a házigazdának, ennek legékesebb példája, hogy Ronald Koeman együttese a mérkőzésen még csak Manuel Neuer kapuját sem találta el, ráadásul mindezt saját közönsége előtt (nem) tette. A Bayern München ezzel szemben takaréklángon is parádézott, jól bevált veteránjai szállították neki a győzelmet.

Előbb lepte meg önmagát hétfői születésnapja alkalmából egy góllal. Igaz, ehhez Eric García hátára is szüksége volt, ugyanis a német csatár húsz méterről kapura tűzött labdája a spanyolon irányt változtatva került védhetetlenül a hálóba a 34. percben. (0-1)

Huszonkét perccel később a szerencse ismét a vendégek mellé állt, és a másik gólgyáros is megcsillogtathatta tudását. Jamal Musiala lövése ugyan még a kapufára pattant, azonban jókor volt jó helyen, és talppal kapujába sodorta a labdát. (0-2)

Végül a lengyel klasszis adta be a kegyelemdöfést is a házigazdának a 85. percben: ezúttal Serge Gnabry találta el a kapufát, Lewandowski ismét lecsapott a kipattanóra, s lövése Ronald Araújo sarkán megpattanva jutott a kapuba. (0-3)

A Barcelonának tehát sok oka nem lehetett az örömre, a Bayern Münchennek viszont annál inkább – Julian Nagelsmann csapata lipcsei vendégjátéka után második idegenbeli rangadóját is háromgólos különbséggel nyerte.

Bajnokok Ligája, csoportkör, E csoport, 1. forduló:
Barcelona (spanyol)–Bayern München (német) 0-3 (0-1)
gólszerző: Th. Müller (34.), Lewandowski (56., 85.)

További eredmények:

 

E csoport:

Dinamo Kijev (ukrán)–Benfica (portugál) 0-0

F csoport:
Young Boys (svájci)–Manchester United (angol) 2-1 (0-1)
gólszerző: Ngalameu (66.), Siebatcheu (95.), illetve Ronaldo (13.)
piros lap: Wan-Bissaka (35., Manchester United)

Villarreal (spanyol)–Atalanta (olasz) 2-2 (1-1)
gólszerző: Trigueros (39.), Danjuma (73.) illetve Freuler (6.), Gosens (83.)
piros lap: Coquelin (84., Villarreal)

G csoport:
Sevilla (spanyol)–Salzburg (osztrák) 1-1 (1-1)
gólszerző: Rakitić (42., tizenegyesből), ill. Sucic (21., tizenegyesből)
piros lap: en-Nesziri (50., Sevilla)

Lille OSC (francia)–VfL Wolfsburg (német) 0-0
piros lap: Brooks (63., Wolfsburg)

H csoport:

Chelsea (angol)–Zenit (orosz) 1-0 (0-0)
gólszerző: Lukaku (69.)

Malmö FF (svéd)–Juventus (olasz) 0-3 (0-3)
gólszerző: Alex Sandro (23.), Dybala (45.), Morata (45+1.)

Borítókép: Thomas Müller gólját ünneplik a Bayern München játékosai. Forrás: EPA/Alejandro Garcia

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.